הוועדה להשעיית ראשי רשויות שהוגש נגדם כתב אישום צפויה להגיש החלטתה בעניין ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, עד סוף השבוע.
בעיכוב של כמעט חודש תתכנס ביום ראשון הוועדה להשעיית ראשי רשויות שהוגש נגדם כתב אישום. הוועדה, שבראשה עומד שופט, קיבלה לידיה את בקשתו של ד”ר אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה. בבקשה פירטה הפרקליטות את מכלול הסיבות שלטעמה יש להשעות את ראש עיריית חדרה מתפקידו. ד”ר מנדלבליט, בכובעו כיועץ המשפטי לממשלה, לא הסתפק בכך. הוא א=גם ביקש להשעות את גנדלמן מתפקידיו כחבר מועצה מכהן.
גנדלמן צפוי להשמיע את דבריו בישיבה. בין השאר יבקש להציג את זכיית חדרה בתואר “רשות איתנה” מטעם משרד הפנים – מה שיוכיח לטענת גורמים המקורבים לו, כי חדרה מנוהלת מבחינה כספית בצורה תקינה ועל-פי הספר. “קשה לנו להאמין, שהוועדה תחליט להשעות את גנדלמן. במקרה הגרוע ביותר, יוטלו הגבלות קלות בכל הקשור לוועדות הבנייה למיניהן”.
מנגד, גורמים בפרקליטות, חושבים אחרת. לעיתון אמרו: “לאור כתב האישום שהוגש והעבירות המיוחסות לראש עיריית חדרה, הערכה היא כי בקשת היועמ”ש תתקבל – לפחות בחלקה”.
במקביל, כך נודע למערכת העיר News, צפויים גורמים פוליטיים בחדרה לבחון הגשת בקשה למבקר המדינה לבדוק את הנסיבות שהובילו לעיכוב הרב, בניגוד לדין, בין הגשת הבקשה על-ידי מנדלבליט לבין כינוסה של הוועדה.
כזכור, לפני למעלה משלושה שבועות, בעקבות חשיפת עיתון העיר News, כי משרדי הפנים והמשפטים טרם הקימו ועדה להשעיית אישים, שחרר משרד הפנים הודעה ראשונה בנושא. “בטרם כניסתה של שרת הפנים לתפקידה, פג תוקף מינוי חברי הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתבי אישום. ועדה שבראשה עמד השופט בדימוס משה גל. שרת הפנים איילת שקד הודיעה על הקמתה מחדש של הוועדה. זאת, בהתאם, לסמכותה מכוח החוק ובחרה את החברים בה. השופט בן ציון גרינברג יכהן כיו”ר הועדה. כחברים בה יכהנו מר אשר אברג’ל לשעבר ראש המועצה האזורית שפיר ועו”ד רחל תורן”.
בבקשתו של ד”ר מנדלבליט מפורט כתב האישום וכן בקשתו. בבקשה מבקש ד”ר מנדלבליט, כי הוועדה תבחן השעיית גנדלמן מתפקידו הציבורי שני מישורים. הן בתפקידו כראש עיר והם השעייתו מכל תפקידיו כחבר מועצה.
קדמה להודעת משרד הפנים פנייה של עו”ד אליהו. חבר המועצה טען כבר אז כי מדובר באי עמידה בדבר החוק מצד משרדי הפנים והמשפטים. עם הגשת בקשה של היועמ”ש לכינוס הוועדה, יש לוועדה 30 ימים בלבד לקבלת החלטה. ימים אלה נועדו לדון ולהחליט אם להשעות או להשאיר בתפקידו ראש עיר שכנגדו הוגש כתב אישום. במקרה זה, מדובר בראש עיריית חדרה צבי גנדלמן.
ואכן, ד”ר מנדלבליט הגיש בקשה מפורטת בצמידות להגשת כתב האישום. כתב אישום בו מיוחסות לגנדלמן עבירות של מרמה והפרת אמונים. זאת לצד עבירות בגין קבלת דבר במרמה, שיבוש מהלכי משפט ועברה לפי חוק המחשבים. בבקשתו של ד”ר מנדלבליט מפורט כתב האישום וכן בקשתו. בבקשה מבקש ד”ר מנדלבליט, כי הוועדה תבחן השעיית גנדלמן מתפקידו הציבורי שני מישורים. הן בתפקידו כראש עיר והם השעייתו מכל תפקידיו כחבר מועצה.
רק חמישה ימים לאחר שעברו 30 הימים על-פי חוק, הודיע משרד הפנים על מינוי הוועדה. בסוף שבוע שעבר, גם כן בעקבות פניית העיר News. במקביל לכך, לאחר מכתב התראה טרם הגשת עתירה לבג”צ מצד חבר המועצה עו”ד טל אליהו, הודיע משרד הפנים כי הוועדה תכונס ביום ראשון. על-פי הערכות צפויה הוועדה לקבל החלטה ולפרסמה עד סוף שבוע הבא.