מדובר על שני פרויקטים חינוכיים, בשיתוף תלמידי בית הספר "נילי" וכן בית ספר "החיטה". כעת פועלים בעמותה על הרחבת המיזמים לכלל בתי הספר
עמותת התיירות גדעונים מרחיבה הפרויקטים החינוכיים בשיתוף בתי הספר היסודיים במושבה. הפעילות, שהחלה עם פתיחת שנת הלימודים, מעוררת עניין רב. כעת פועלים בעמותה להרחבת הפעילות.
הפרויקט הראשון נסוב סביב פעילות משותפת בין עמותת גדעונים וקבוצת נאמני השימור מבית ספר ניל"י. זאת במסגרת מיזם "אמץ אתר" של המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל.
"נאמני השימור" בבית ספר ניל"י, בראשותה של המורה יעל צורן, אימצו את מוזיאון "יד למייסדים". התלמידים יוכשרו להדרכה ויפעילו את המוזיאון בהדרכות ופעילויות לתלמידי השכבות הצעירות בניל"י ובתי הספר נוספים בישוב. הפרויקט ימשך כל השנה ויסתיים בתערוכה חגיגית.
בנוסף, אורנה ולדמן, חברת הנהלה בעמותת גדעונים, פיתחה בשיתוף עם בית ספר "החיטה", תכנית לימודים לתלמידי כיתות ד'. זאת במסגרת התוכנית "הישוב שלי". בפעילות, הכוללת עשרה מפגשים, יחוו התלמידים את המושבה, כמוזיאון פתוח גדול. הם ילמדו תוך כדי מפגשים בכיתות וסיורים באתרים ובמוזיאונים על ההיסטוריה של המושבה. בסיום התוכנית ידריכו התלמידים את הוריהם באתרים בהם ביקרו במהלך התוכנית .
בתוך כך, הוסיף יו"ר העמותה גידי לויטה, כי לאחרונה חודש פרויקט "מישוט במושבה". הפרויקט מועבר ומונחה על-ידי מורי דרך מקומיים, המסיירים אחת לחודש בימי שישי בזכרון יעקב. במסגרת הפרויקט יצאו כבר שני סיורים מוצלחים. הראשון בהדרכתו של זיו דשא, ראש מועצת זכרון יעקב. השני בהדרכתו של חזי שושי, מורה דרך ותיק בן הישוב. הסיור הבא, תחת השם " אדריכלות ורכילות" יצא בתאריך 28.1 בשעה 10:00 ממוזיאון העלייה הראשונה. את הסיור תדריך אביטל אפרת מנהלת המוזיאון.