דירוג הרשויות המקומיות לשנת 2022 של Coface Bdi מצביע על שיפור במיקום ביחס לשנת 2021
אף על-פי שכל הרשויות באזור רחוקות מעשר הרשויות המקומיות המובילות במדד היציבות הכלכלית, חלקן אף לא מופיעות ברשימת ארבעים הראשונות, בעיריית חדרה ובמועצת פרדס חנה – כרכור, רושמים הישג.
על-פי מדד Coface Bdi לשנת 2022, העיר חולון היא בעלת היציבות הפיננסית הטובה בישראל. המחקר של Coface Bdi בחן את כל אוכלוסיית העיריות והמועצות בישראל. הוא התבסס על שימוש בשלושה מקורות מידע. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, דוחות כספיים של העיריות והמועצות ומאגרי המידע של החברה עצמה.
בדרוג נכללו רשויות בדרוג סוציו אקונומי הנע בין 4 ל- 10 (הכי טוב). הדירוג הסוציו אקונומי מבדיל בין האוכלוסיות חזקות לבין החלשות על פי נתוני הלמ"ס. הוא בוחן, בין היתר, ההכנסה הממוצעת לנפש ואת רמת המינוע (סה"כ כלי רכב פרטים מחולק במספר התושבים). בנוסף, אחוז זכאים לתעודת בגרות, אחוז הסטודנטים, אחוז דורשי עבודה. כמו כן, את יחס תלות ואחוז מקבלי גמלה להבטחת הכנסה. עורכי המחקר מדגישים, כי לא תמיד יש קשר בין דירוג סוציואקונומי יישובי לבין יציבות פיננסית של הרשות.
ברשימת הרשויות המובילות חולון, הרצליה, נס ציונה, ראש העין ולוד. עיריית חדרה, הנמצאת באשכול 6 בהיבט הסוציו-אקונומי, ממוקמת בשנת 2022 במקום 32. ביחס לשנת 2021 מדובר בשיפור של מקום אחד.
בדירוג המועצות המקומיות צועדות בראש כפר שמריהו, עומר, אבן יהודה וגן רוה. מועצה מקומית פרדס חנה – כרכור, הממוקמת באשכול סוציו – אקונומי 7, רשמה זינוק של ארבעה מקומות. מהמקום ה-24 למקום 20.