המוזיאון הישראלי לרפואה ומדע שהוקם במתחם טכנודע חדרה בהשקעה של כ 30 מיליון שקלים, הוא היחיד בתחומו בארץ ובעולם. בקרוב הוא ייפתח לציבור הרחב.
אחרי שנים של תכנון וביצוע, בעוד כשבועיים ייפתח במתחם טכנודע – חדרה מוזיאון הרפואה הראשון בישראל. המוזיאון משתרע על פני 1200 מ"ר וכולל כ-120 מיצגים, אשר תוכננו בטכנודע ונבנו עבורו במיוחד בגרמניה. מדובר במוזיאון פורץ דרך, חדשני. למעשה, היחיד בעולם בו הקהל מוזמן להיחשף לפלאי הרפואה, התקדמותה והישגיה המדהימים בטכנולוגיה ומדע.
"פתיחת מוזיאון הרפואה, היא אירוע משמעותי עבור תושבי מדינת ישראל בכלל ועבור תושבי העיר חדרה בפרט", ציין ראה"ע חדרה והוסיף, כי "מדובר במרכז מדעי, חווייתי וייחודי לכל המשפחה. זהו המוזיאון היחיד מסוגו בארץ ובעולם. הוא מתכתב עם החזון העירוני למיצוב חדרה כמוקד שוקק של פעילות פנאי עשירה ואיכותית. למוזיאון הרפואה תהיה תרומה משמעותית נוספת, תרומה חינוכית, שבמרכזה, טיפוח חשיבה מדעית בקרב ילדים ונוער".
ייחודו של המוזיאון למדע ורפואה במתחם טכנודע – חדרה, הנו שהוא מבוסס על השילוב שבין מדע, רפואה וטכנולוגיה. המוזיאון, שייפתח את שעריו לקהל הרחב במהלך חודש יולי הקרוב, נפתח תחת הקונספט "קפיצה לתוך גוף האדם". הוא נותן הצצה נדירה וחווייתית, הישר לתוך מבנה גוף האדם ותפקודו. זאת בדגש על לימודי אנטומיה, פיזיולוגיה של גוף האדם וחולשותיו, פתולוגיות והטיפול בהן. למעשה, המבקרים יהפכו להיות רופאים ליום אחד. במוזיאון ייחשף המבקר לשיטות טיפול טכנולוגיות מתקדמות. כל זאת באמצעים חזותיים ואינטראקטיביים, המספקים למבקר חוויה ולמידה מעמיקה המיועדת לטווח גילאים ואוכלוסיות רחבות.
במוזיאון הרפואה יוצגו שש תערוכות. גנטיקה, חיידקים ווירוסים, הלב, הריאות והמוח, ותערוכת "הידעת ש…". תערוכה הכוללת שאלות מעניינות על גוף האדם. אמצעי המחשה אלה יציגו למבקר תובנות חדשות בנושא גוף האדם ותפקודו, במצב בריא ובעת מחלה. במוזיאון מיצגים תלת מימדים גדולים, כך שהמבקרים יוכלו לסייר בתוך לב ענק. לחוות חוויה אור קולית מרהיבה ואף יחשפו למודל מוח ענק ועוד.
בעוד כשבועיים ייפתח בטכנודע שבחדרה מוזיאון הרפואה הראשון בישראל. המוזיאון משתרע על פני 1200 מ"ר וכולל כ-120 מיצגים
שאיפת מנהלי המוזיאון היא להפוך אותו ליותר ממוזיאון, שיהווה מקום עלייה לרגל בסטנדרט בינלאומי. השאיפה היא לספק מקום שיעניק הצצה נדירה לעולם תוכן ייחודי, מעורר מחשבה וגירוי. זאת תוך כדי הקניית ידע ומיומנויות רפואיות. מנכ"ל טכנודע – חדרה, ד"ר גדי מדור, מוסיף כי "חברה בריאה העוסקת ברפואה. היא מצליחה להשפיע באופן משמעותי על אזרחיה. זאת לעומת מדינות שלא שמות במרכז את נושא הרפואה ונוחלות כישלונות רבים. ניתן לראות זאת במהלך ניהול המשבר העולמי. מערכות בריאות, חזקות ויעילות התמודדו בהצלחה מול משבר הקורונה".
"כמוסד ש-30 שנה דוגל בעשייה חברתית בתחומי מדע וטכנולוגיה, הייתה זו היחידה לסימולציה רפואית ע"ש ראב"ד, שחיברה אותנו מבחינה ערכית, לעולם של רפואה. כשחשבנו על האתגר הבא לילדי ישראל, החלטנו לחזק את דור העתיד. זאת על מנת שיובילו את עולם הרפואה העתידי. אנו נרגשים להשיק את מוזיאון הרפואה הראשון בעולם, שמוקדש כולו לרפואה. להערכתנו, המוזיאון יהפוך לשם דבר בעולם ולאתר עלייה לרגל לתיירות פנים וכן תיירות חוץ".
טכנודע – חדרה כולל גם מתחמים ייחודיים נוספים, המאפשרים לצוות המקצועי להמחיש את נפלאות המדע ברמה אקדמית גבוהה. בין המתחמים: מצפה כוכבים בו מוצב הטלסקופ הגדול בארץ הפתוח לקהל. הטלסקופ ממוחשב בעל מאגר נתונים של 64,000 עצמים ברקיע. בנוסף, פלנטריום המהווה הדמיה של כיפת השמיים. יחידה לסימולציה רפואית, הכוללת ציוד רפואי מתקדם כסימולטור לידה וסימולטורים נוספים. פארק מדע חיצוני בו מיצגים ענקיים הממחישים תופעות מדעיות טכנולוגיות. במקום גם מרכז ח.ץ- היחידה לחינוך צעיר, עם מוצגי ענק המשולבים בסביבות למידה אטרקטיביות. 12 מעבדות מדעים חדישות ועוד. מתחמים אלה, מאפשרים לטכנודע חדרה, להוות את אחד המרכזים המובילים בישראל, מבחינת עבודה חינוכית, חברתית, מדעית, בצורה האיכותית והמשמעותית ביותר למען ילדי ישראל".