תושב נתניה בן 67 חשוד שהונה עשרות קשישים, בהם תושבי חדרה ואור עקיבא, בשיטת "העוקץ הרוסי". כך גרף האיש חצי מיליון שקלים לכיסו
בתום חקירה סמויה, בלשי מחוז מרכז עצרו תושב נתניה בן 67. החשוד בביצוע הונאת קשישים ברחבי הארץ, ובהם גם תושבי אזור חדרה ואור עקיבא. על פי החשד, החשוד השתמש בשיטת "העוקץ הרוסי". במסגרתה התחזה יחד עם אחרים לנציגי חברות תקשורת, בנקים ומשטרה. והצליח להוציא במרמה יותר מחצי מיליון שקלים מקורבנותיו.
החקירה החלה בעקבות תלונות שהגיעו לתחנת המשטרה ברמלה, אשר הצביעו על דפוס פעולה זהה. החשודים יצרו קשר טלפוני עם הקורבנות, דיברו עמם בשפה הרוסית, ושכנעו אותם למסור פרטי גישה למכשירי הסלולר שלהם. לאחר מכן, השתלטו על הטלפונים והעבירו סכומי כסף משמעותיים מחשבונות הבנק של הקורבנות. זאת ללא צורך בכרטיס אשראי פיזי.
בנוסף, החוקרים גילו כי בלא מעט מקרים שלחו החשודים שליחים שהתחזו לנציגי בנק או משטרה. השליחים הגיעו לבתי הקורבנות, לקחו מהם את כרטיסי האשראי תוך שימוש בתירוצים שונים, ולאחר מכן משכו באמצעותם כספים ממספר רב של כספומטים.
על פי החשד, כך פעלו החשוד וחבריו לאורך חודשים ארוכים. כאשר מספר הקורבנות עלה על 60 איש. רובם קשישים יוצאי חבר העמים, אשר שפתם הרוסית נוצלה על ידי העבריינים לצורך יצירת אמון ראשוני.
בסוף השבוע הצליחו החוקרים להתחקות אחר זהותו של החשוד המרכזי, ובמבצע מתוכנן היטב הוא נעצר בנתניה. בחקירתו הכחיש את המיוחס לו, אך בית המשפט האריך את מעצרו עד ליום שלישי השבוע, על מנת לאפשר למשטרה להמשיך באיסוף הראיות ולהביא את הפרשה למיצוי.
"העוקץ הרוסי"-כך זה עובד!
שיטת "העוקץ הרוסי" הפכה בשנים האחרונות לאחת משיטות ההונאה המדאיגות ביותר. בעיקר בשל העובדה שהיא מכוונת כלפי קשישים, אוכלוסייה פגיעה במיוחד. במסגרת ההונאה, מתחזים העבריינים לנציגי בנק, משטרה או חברת תקשורת, ומשכנעים את הקורבן להעביר לידיהם כספים או למסור את פרטיו האישיים.
המשטרה מזהירה כי אין למסור מידע רגיש או פרטי כרטיסי אשראי לאנשים בלתי מוכרים. גם אם הם מציגים את עצמם כבעלי תפקיד רשמי. כמו כן, מומלץ ליידע בני משפחה מבוגרים על השיטות השונות של הונאת קשישים המשמשות את העבריינים. ולסייע להם לזהות מצבים שעלולים להוביל לניצול. במשטרה ציינו כי החקירה נמשכת וצפויים מעצרים נוספים של חשודים במעורבות בפרשה.