המרכז הרפואי הלל יפה הינו אחד מבין בתי החולים הראשונים בארץ אשר החל להשתמש בטכנולוגיה החדשנית ביותר בעולם לביצוע בדיקת המעי הדק. אנטרוסקופיה ספירלית ממונעת.
במכון הגסטרואנטרולוגי של המרכז הרפואי הלל יפה, החלו להשתמש במכשיר ייעודי המתקדם ביותר בעולם עבור בדיקת המעי הדק. כיום קיימות מספר שיטות לצילום של רירית המעי הדק. החל מבליעת קפסולה זעירה עם מצלמה וכלה בביצוע בדיקה אנדוסקופית. בדיקה המבוצעת על ידי החדרת צינור גמיש (אנדוסקופ) שבקצהו מצלמה. שיטה נוספת נקראת אנטרוסקופיה – אותה מבצעים על ידי אנדוסקופ ארוך מעט מן הרגיל המכונה אנטרוסקופ. היכולת לצלם את המעי הדק בשיטה זו הינה מוגבלת. שיטה נוספת היא אנטרוסקופיה בעזרת בלון אחד או שניים בקצה האנדוסקופ. הטכנולוגיה החדשה ביותר היא אנטרוסקופיה ספירלית.
לא בכדי ישנן מספר שיטות לבדיקת המעי הדק. המבנה האנטומי (מבני) של המעי הדק מקשה על סריקתו. הן בשל אורכו (כ -6 מטר) והן בשל היותו "מקופל" בחלל הבטן. כניסתן של שיטות חדשניות ומקובלות, כגון האנטרוסקופיה כפולת הבלון, נתנה פתרון מסוים. מדובר בשיטה מסורבלת מבחינה טכנית לאור הצורך לנפח בלון אחד או יותר בחלל המעי. זאת על מנת להתקדם והן בשל הצורך בצוות גדול אשר מונה בין היתר, שני רופאי גסטרואנטרולוגיה וזמן בדיקה ארוך יחסית.
אנטרוסקופיה ספירלית ממונעת מאפשרת בדיקת המעי הדק בצורה יעילה ומדויקת יותר.
השיטה החדשנית: "אנטרוסקופיה ספירלית ממונעת" משתמשת בצינור אנדוסקופי עליו "מולבשת" ספירלה ממונעת. תוך כדי סיבובה "מפשילה" את המעי הדק ומאפשרת את סריקתו. "הפשלת המעי" על האנדוסקופ, מאפשרת חדירה עמוקה יותר לאורך המעי. התוצאה הישירה הינה אבחנה מדויקת יותר.
ד"ר אורן גל, מנהל היחידה לאנדוסקופיה מתקדמת במרכז הרפואי הלל יפה, ציין כי "טכנולוגיה חדשנית זו קיימת כיום במספר מצומצם של מרכזיים רפואיים בארץ. במכון הגסטרואנטרולוגי של "הלל יפה" משתמשים בשיטה זו. באמצעות אנטרוסקופיה ספירלית ממונעת אנחנו מעניקים שירות ממוקד יותר. בכך, היא מסייעת לנו להתגבר על אחד המכשולים העיקריים בבדיקת המעי הדק. טכניקה זו מאפשרת כניסה קלה יותר למעי. היא מקצרת את זמן הבדיקה, מאפשרת לקיחת דגימה של רקמה במידה שישנם ממצאים חשודים לצורך אבחנה מדויקת. בנוסף השיטה מאפשרת צריבה של נגעים וסקולריים (כלי דם זעירים מורחבים). כמובן, לכרות נגעים (פוליפים) בזמן אמת".
- בתמונה ד"ר אורן גל בעת ביצוע בדיקת המעי הדק באמצעות אנטרוסקופיה ספירלית ממונעת