בינוי מוסדות החינוך במושבה פרדס חנה – כרכור בעיצומו; “מדובר בבשורה דרמטית למושבה”, קובעת הגר פרי יגור.
בינוי מוסדות החינוך במושבה פרדס חנה – כרכור בעיצומו. לתקציב התחלתי בסך 16 מלש”ח, נוספו 44 מלש”ח ממשרד החינוך. סכום זה גייסה ראש המועצה, הגר פרי יגור, עוד במהלך הסגר הראשון, לטובת עיבוי ובינוי מוסדות חינוך. עם העברת תקציב המדינה, ולאחר שמעל עשור לא התקבל מצד המדינה תקציב משמעותי, ניתן האות לשימוש במלוא הסכום.
“חינוך זה לא רק פדגוגיה חדשנית, חינוך זה גם החלק הפיזי”, מציינת למערכת העיר News ראש המועצה הגר פרי יגור. “מבנה ביה”ס, חלל כיתות הלימוד, חצר ביה”ס, בינוי מוסדות חינוך חדשים ועוד. צוות אגף ההנדסה שלנו עסוק בחודשים האחרונים בפיתוח מוסדות חינוך, שזוכים עתה, לאחר שנים, לחידוש ועיבוי. חידוש ועיבוי התואם את צרכי הילדים שלנו. מדובר בבשורה דרמטית למערכת החינוך של פרדס חנה כרכור. עוד רגע קט נוכל ליהנות מפרי הבינוי החדש”.
מספר התלמידים במוסדות החינוך הזוכים לחידוש ולעיבוי, מהווה כחצי מסך התלמידים במערכת החינוך במושבה כולה. כבר עתה שוקדים במועצה על גיוס כספים לטובת מוסדות החינוך הנוספים במושבה. בין השאר, באזורים בהם יש צורך בגידול במספר הכיתות בשל צמיחה דמוגרפית. במקביל שוקדת המועצה על מתן מענים פיזיים תשתיתיים למוסדות חינוך ע”פ הצרכים שעולים מהשטח.
על-פי חלוקת ההשקעה בבינוי ובעיבוי, עולה התמונה הבאה. בביה”ס החקלאי (1,800 תלמידים) הושקעו 18.5 מלש”ח. הכסף לבינוי 12 כיתות, מעבדות, ספריה וחדרי ספח. בימים אלה המועצה נמצאת לקראת פרסום מכרז להקמת אודיטוריום מרכזי בעלות של 11.5 מלש”ח.
ביה”ס הדמוקרטי שבילים (700 תלמידים) זכה לתקצוב בסך 18 מלש”ח ולתוספת של עד 18 כיתות לימוד. ביה”ס הממלכתי תורני “נועם (466 תלמידים) תוקצב בסכום של כחמישה מלש”ח לתוספת של שש כיתות לימוד חדשות.
ביה”ס ממלכתי כרכור, מבתי הספר הוותיקים בארץ אשר נוסד בשנת 1927, תוקצב בסכום של 5 מלש”ח לתוספת שש כיתות חדשות. ביה”ס מרחבים (300 תלמידים) זכה לתקצוב של 1.5 מיליון שקלים להסדרת מבואת הכניסה.
- בתמונה: בינוי ועיבוי מוסדות חינוך פרדס חנה – כרכור