שנה שנייה למהלך לעיקור וסירוס חתולי רחוב בחדרה – זאת לאחר שבמשך שנים עיריית חדרה לא לקחה חלק במהלך המתבצע בשיתוף משרד החקלאות
עיריית חדרה, באמצעות המחלקה הווטרינרית, יוצאת למבצע עירוני לסירוס ועיקור 2,500 חתולי רחוב. המהלך, שיתקיים במהלך השנה הקרובה בסיוע משרד החקלאות, החל בשנת 2021. אז סורסו ועוקרו כ-2000 חתולי רחוב.
למערכת העיר News מסרו בעירייה, כי הסירוסים והעיקורים מבוצעים באופן מסודר ומבוקר במרפאות וטרינריות. לאחר מכן, משיבים הלוכדים את החתולים בבטחה חזרה למקום ממנו נאספו. המבצע נועד לעיקור וסירוס של חתולי רחוב בלבד והמחלקה הווטרינרית מגיעה לאזורים בהם יש ריכוז גדול של חתולים. המחלקה אף נעזרת במתנדבים ומתנדבות, בהם מאכילי חתולים. לצד זה, בקשות של תושבים ומוסדות ציבור כמו בתי חולים ומוסדות חינוך.
במסגרת המבצע, החתולים נלכדים בעזרת מלכודות ייעודיות וידידותיות. הם מובלים למרפאה וטרינרית מאושרת ומוסדרת ועוברים סירוס או עיקור. בנוסף, חתולי הרחוב עוברים בדיקה כללית ומקבלים טיפול רפואי הכולל טיפול בפציעות, עקירת שיניים, ניקוי אוזניים, טיפול נגד טפילים ועוד וכן חיסון כנגד מחלת הכלבת. החתולים שעברו סירוס עיקור מסומנים באוזנם השמאלית, בסימן בין לאומי מוכר לחתולי רחוב מסורסים ומעוקרים. לאחר אשפוז בן 24 שעות החתולים מוחזרים ומשוחררים במקום בו נלכדו.
במשך שנים ארוכות בעיר חדרה לא התבצעו פעולות סירוס ועיקור חתולים. בעקבות מאבק ציבורי אותו הובילו פעילי זכויות בעלי חיים, השתתפה העירייה בשנת 2021 בקול קורא מטעם משרד החקלאות. במבצע בשנת 2021 בוצעו מעל 2000 עיקורים וסירוסים. במבצע הנוכחי לשנת 2022, התחייבה העירייה לביצוע 2500 ניתוחי עיקור וסירוס.
חתולי הרחוב הם חלק מהמרקם העירוני ומסייעים לשמירה על איזון אקולוגי בצורה טבעית. אוכלוסיית חתולים מעוקרת ומסורסת, המקבלת מזון יבש ומים, שומרת על איכות חייהם ובריאותם של החתולים. היא אף מצמצמת מפגעים ומגנה מפני מכרסמים ונחשים. בכך, מונעת התפשטות מגפות ומחלות. עם זאת, ריבוי חתולי רחוב עלול לפגוע במרקם האקולוגי העדין. לכן, כך על-פי משרד החקלאות וכן המשרד להגנת הסביבה, יש ליצור איזון באמצעות סירוס ועיקור.
במחלקה הווטרינרית ציינו, כי יש מקרים מיוחדים. בנוסף להליך העיקור או הסירוס הרגיל, מקבלים טיפול נוסף. למשל, חתולה צעירה ומנומרת נלכדה בשכונת ברנדס. בבדיקה לקראת ניתוח נמצא שהיא סובלת מבקע סרעפתי קשה המסכן את חייה. החתולה עברה ניתוח לתיקון הבקע, אושפזה למשך כשבוע עד שניתן היה להחזירה בבטחה למקום בו נלכדה.