בפגישת העבודה, בה נדונו שלוש נקודות מרכזיות לעתיד חריש, ביקשו נציגי חריש לקדם תכנית תקצוב חדשה שתוכנס כבר לתקציב המדינה המתגבש.
תקצוב העיר חריש במסגרת תקציב המדינה המתגבש בימים אלה, עמד במרכזה של פגישת עבודה עם בכירי משרד האוצר. בפגישה, שהתקיימה ביום שני במשרדי האוצר, ייצגו את חריש בכירי העירייה. את צוות חריש הובילו המשנה לראה”ע עידית ינטוב ומנכ”ל העירייה שלומי צדנבוים.
על-פי הערכות, חריש צפויה להמשיך ולהתרחב במהלך שלוש השנים הקרובות ולהכיל 60 אלף תושבים. במהלך כמעט שלוש שנים לא העבירו הממשלות תקציב מדינה. בפועל, מצב זה השפיע ישירות על הרשויות.
בדיון, שכאמור התקיים עם נציגי אגף התקציב, הציג הצוות המקצועי תוכנית בת שלוש נקודות מרכזיות. נקודה ראשונה התייחסה למיצוי פוטנציאל הגדלת הכנסות העיר. זאת באמצעות מתן אישור מידי לשיווק אזורי התעסוקה והמסחר הממוקמים בדרום חריש.
התוכנית עצמה, האמורה לבסס את העוגן הכלכלי של העירייה, הופקדה לאחרונה. על-פי הערכות אנשי המקצוע, גם אם הכל יתנהל כשורה, זמני הבנייה והאכלוס עלולים לנוע בין שלוש לחמש שנים. אי לכך, במידה ויינתן אישור שיווק מידי (על הנייר), ניתן יהיה לזרז ולקצר הליכים. לדברי הפקידות הבכירה בחריש, אף לחתום עם קונצרנים ותאגידים גדולים שגילו עניין.
הנקודה השנייה, משמעותית לא פחות, בהיבט הכלכלי והלאומי, הוא סיווג חריש כרשות בעלת עדיפות לאומית. במקביל, אישור תוכנית חומש (לחמש שנים). הנקודה השלישית, בהתבסס על ביקורי ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו ושר האוצר אביגדור ליברמן במהלך השנה החולפת, תקצוב רחב היקף להקמת מערך התחבורה הציבורי וחיבור חריש לרכבת ישראל.
- השטח בו תוקם חריש דרום. צילום ארכיון מור שקיפי לאטי