העסק המשפחתי שמחבר בין חקלאים ללקוחות וכולם מרוויחים
מסע אישי שהתחיל בארגזי דובדבנים והפך לשליחות של טריות, חקלאות מקומית וחיבור אנושי. התיישבתי לשיחה עם סנדרה וולצקי מפרדס חנה כרכור, בעלת העסק סנדרה פירות איכותיים
מה שמך, מה שם העסק והיכן הוא ממוקם?
שמי סנדרה, ואני מתגוררת בפרדס חנה, שם פועל העסק המשפחתי שלנו לשיווק ישיר של פירות וירקות מחקלאים מכל הארץ.
ספרי על עצמך . מה הרקע שלך?
אני בת לחקלאים מנווה אטי”ב שבחרמון. אבא שלי מגדל דובדבנים, תפוחים, אגסים, אפרסקים ועוד פירות נשירים, ואני גדלתי לתוך עולם של אדמה, עונות וקטיף. כבר בתחילת שנות ה־2000 היינו מעמיסים את הרכב בפירות ונוסעים למכור ביישובים, לצד עבודה מול סוחרים.
איך הגעת לעיסוק שלך?
בשנת 2015 עברתי עם בן זוגי יקיר ושלושת ילדינו לפרדס חנה. הגעתי מתחום השיווק, ויקיר מעולם הטיפול. הבטחתי לאבא שאמשיך למכור את הדובדבנים שלו גם כאן וכך היה.
בכל עונה הוא היה מגיע עם הפרי, ואני פרסמתי בפייסבוק והזמנתי אנשים להגיע. להפתעתי, הם הגיעו בהמוניהם, במקביל לעבודה שלי כשכירה.
לקראת גיל 50 הבנתי שנמאס לי להיות שכירה. גיליתי שיש לי כבר קהל לקוחות נאמן, ששמרתי בקבוצת וואטסאפ, ודרכה המשכתי לעדכן על הגעת הפירות. משם התחלתי להתרחב לליצ’י, למנגו, ובכל פעם התמקדתי בפרי אחד.
כך נולד העסק שלי . חיבור ישיר בין חקלאים ללקוחות. העיקרון שמוביל אותנו פשוט: כולם מרוויחים. החקלאים מקבלים זרוע שיווקית ותמיכה אמיתית, והלקוחות נהנים מתוצרת איכותית, טרייה ובמחיר הוגן, ישירות מהשדה.
בהתחלה הכול התנהל דרך הוואטסאפ: הזמנות, אריזות ומשלוחים אישיים. עם הזמן, כשהעומס גדל, הקמתי אתר להזמנות, גייסתי צוות לאריזות והפעילות הפכה לעסק מסודר. עבדנו מהבית, עד שיקיר בנה סככה גדולה יותר, ובהמשך גם הצטרף לעסק והקים קווי חלוקה וקבוצות רכישה.
מהי ההתמחות?
ההתמחות שלנו היא בשיווק תוצרת ישראלית טרייה בלבד -פירות וירקות שנקטפים ומגיעים ללקוח בשיא הטריות. אנחנו עובדים עם חקלאים מכל הארץ, בדגש על חקלאים קטנים, ומקפידים על איכות גבוהה, מחירים הוגנים וקשר אישי עם הלקוחות.
מה חשוב לך שיידעו עלייך או על העסק?
חשוב לי שיידעו שזה הרבה מעבר לעסק – זו דרך חיים. אנחנו פועלים מתוך שליחות: לחזק את החקלאות המקומית, ליצור חיבור ישיר בין החקלאי ללקוח, ולשמור על טריות, אמינות ואיכות. אנו מביאים חקלאות ישראלית בלבד! מדינה שמסתמכת גם על ייבוא, סופה לרעוב, הייבוא מחסל את החקלאים בארץ וכמו שאפשר לראות עכשיו, בזמן מלחמה כמעט ולא ניתן לייבא, מה היינו עושים אם לא הייתה חקלאות ישראלית?…
אני אוהבת את מה שאני עושה . לא תכננתי שזה יהיה מסלול החיים שלי, אבל הוא בחר בי, ממש כמו חתולת הרחוב שלנו שאימצה אותנו.
מה החזון שלך?
החזון שלנו הוא להמשיך להתרחב, לצאת מגבולות הבית ולהיות נגישים לעוד יותר אנשים, תוך שמירה על אותם ערכים: תוצרת מעולה, טריות בלתי מתפשרת ומחירים הוגנים.
סנדרה פירות איכותיים- פרדס חנה
להזמנות- 052-2518862 משלוחים עד הבית

































