כמיטב המסורת, זו השנה ה-27 ברציפות, בהם מתייצבים מאות מתושבי זכרון יעקב ותורמים דם בעמדות מד"א בשעות הבוקר שלפני הצום
מאות מתושבי זכרון יעקב התייצבו, כמיטב המסורת אשר נמשכת מזה 27 שנים, בעמדות התרמת דם של מד"א. התרמת הדם המסורתית של ערב יום הכיפורים, מתקיימת בכל שנה. המטרה לסייע ולהקל על המחסור החמור במלאי הדם של שרותי הדם של מד"א. מחסור שנגרם בשל הירידה בזמינות האתרים – בהן ניתן לבצע התרמות בתקופת החגים.
כאמור זוהי השנה ה-27 בה קיימו בזיכרון יעקב את מסורת התרמות הדם המיוחדות. מסורת, אשר באופן מיוחד מתקיימת בשני מועדים בשנה: ערב יום הכיפורים ויום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה.
במהלך התרמות הדם המיוחדות לאורך 26 שנים, נאספו בזיכרון יעקב אלפי מנות דם. מנות הדם שנאספו שימשו להצלת חייהם של אלפים רבים. כך, למשל, רק בערב יום הכיפורים תשפ"ב, הותרמו במהלך האירוע 246 מנות דם.
התרמות הדם התקיימו השנה שיתוף מועצה מקומית זיכרון יעקב ותנועת 'מכבי צעיר'. הן התקיימו בין השעות 08:00 ל-13:30 בארבעה מוקדים ברחבי זיכרון יעקב.
סמנכ"ל שירותי הדם במד"א, פרופ' אילת שנער, הדגישה לעיתון העיר News, כי "דווקא בתקופת החגים, תקופה של חסד ונתינה בין בני האדם, יש חשיבות משמעותית ביותר לתרומת הדם. התרמת הדם המסורתית הזו, שמתקיימת קרוב לשלושה עשורים, היא יוזמה מבורכת. יוזמה אותה החל שמעון רדליך, נשיא כבוד ארגון תורמי הדם. בזכותו ובזכות התורמים הרבים ניצלו חיי רבבות במדינת ישראל".