עופיונים צלויים עם עשבי תיבול ותאנים
ט"ו בשבט, חג הטבע והתחדשות האדמה, הוא ההזדמנות המושלמת לחגוג עם מטעמים שמכבדים את השפע שמעניקה לנו הארץ. השפית רינת צדוק, יחד עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מגישים מתכון מיוחד וחגיגי של עופיונים צלויים עם עשבי תיבול ותאנים, שמביא אל שולחן החג שילוב מנצח של טעמים ארצישראליים – מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול, ועושר הסילאן ושמן הזית. המתכון מציע חוויה קולינרית שמחברת בין מסורת לחידוש, ומתאים בדיוק לאירוח משפחתי חמים ובריא ברוח חג האילנות.
מצרכים:
2 עופיונים אורגניים טריים
כוס מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן זית
2 כרישות
ראש שום
¼ צרור מרווה + ¼ צרור רוזמרין + ¼ צרור טימין + ¼ אורגנו
כף סילאן
פלפל צילי טרי
אופן ההכונה:
שוטפים את העופיונים, ומייבשים בנייר סופג. מפזרים על העופיונים את המלח, ומצפים מכל כיוון. מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).
מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה, כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים ועשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות. בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.
מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות. מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.
באדיבות: סולתם, צילום: גל בן זאב, הכנה: רינת צדוק
בתיאבון!