סופלה שוקולד עשוי היטב יכול לשמש כמנה רומנטית וגם מנה משפחתית כיפית שילדים יכולים לסייע בהכנתה
מצרכים:
150 גרם שוקולד
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
חלמון אחד
1/4 כוס קמח
מצרכים לגנאש:
100 גרם שוקולד
חצי מיכל של שמנת מתוקה 32%
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
כוונו מראש תנור לחום של 200 מעלות. נתחיל בבצק. נמיס את השוקולד, החמאה והסוכר באמצעות מיקרוגל. זה מוכן כאשר הכל נמס. בקערה נפרדת טורפים את שתי הביצים עם החלמון. את השוקולד המומס מוזגים לאט לאט ומערבבים כל הזמן. תזכרו, לאט כדי להשוות טמפרטורות. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שמתקבלת מסה אחידה. את הבלילה מוזגים לתבניות מאפינס או סופלה אישיות בגובה של חצי. לא יותר! ניגשים להכנת הגנאש. מרתיחים את השמנת ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. זהו. עם כף מזגו בערך שתי כפות של גנאש לכל תבנית סופלה חצי מלאה – ישירות למרכז ולא לדפנות. כסו עם תערובת “הבצק” שנותר לגובה של 3/4 מהדפנות ותכניסו לתנור. חכו בין 10 דקות ועד 15 דקות (תלוי בסוג התנור).