המכון האונקולוגי בהלל יפה והאגודה למלחמה בסרטן מובילים סדנה תומכת לנשים עם סרטן השד. הסדנה כוללת כלים לחוסן נפשי, תזונה, טיפוח וחזרה לשגרה
המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן השיק סדנה ייחודית לנשים המתמודדות עם סרטן השד. הסדנה, שנקראת “חזקות ביחד”, כוללת שישה מפגשים קבוצתיים ונותנת מענה כוללני למטופלות. המשתתפות מקבלות ידע וכלים בתחומים מגוונים כמו תזונה, פעילות גופנית, חוסן נפשי והתמודדות עם תופעות גיל המעבר. הסדנה מתקיימת בסניף חדרה החדש של האגודה, שפועל בתוך המכון האונקולוגי ב”הלל יפה”.
את הסדנה יזמה ד”ר סלומה חוצוראולי, רופאה בכירה במכון האונקולוגי. היא פיתחה את היוזמה יחד עם נאגם ביאדסי, אחות מתאמת שד. יחד עם אורית שפירא, מנהלת מחלקת שיקום ותמיכה באגודה למלחמה בסרטן, הן פיתחו את הסדנה.
“פגישות קבוצתיות ושיח תומך ומעודד מקלים על ההתמודדות עם המחלה. נוצרה תחושת קירבה אמיתית בין הנשים”, סיפרה ד”ר חוצוראולי. “לאור ההצלחה, נפתח סדנאות נוספות בעתיד”. הסדנה פועלת במודל של רצף טיפולי. המשתתפות מתחילות את תהליך הליווי במסגרת המכון. הן ממשיכות אותו בקבוצות הקהילתיות של האגודה. באזור שלנו פועלות קבוצות בחדרה, אור עקיבא, פרדס חנה וזיכרון יעקב.
“אנחנו שואפות לחזק את הנשים מכל הבחינות – פיזית, רגשית וחברתית”, מוסיפה נאגם ביאדסי. “המענה כולל ליווי אישי, מידע מקצועי ומפגשי העצמה שמהווים עוגן בתקופה מאתגרת”.
במהלך המפגשים עוסקות המשתתפות גם בנושאים של חזרה לשגרה וטיפוח אישי. בנוסף, העלאת מודעות לבדיקות סקר וחשיפה למושגים בסיסיים בתחום סרטן השד. הסדנה נערכת בעברית ובערבית ומונגשת למגוון אוכלוסיות. את כל הפעילות מלווה אחות מתאמת שד. היא מעניקה ליווי אישי ומענה רפואי ורגשי לאורך כל הדרך.
הצוות הרפואי במכון מבטיח להמשיך ללוות את המטופלות גם לאחר סיום הסדנה. בהמשך, לשלב אותן בפעילויות נוספות שמקדמות חוסן והתמודדות מיטבית עם המחלה. הסדנה “חזקות ביחד” מצטרפת לשורת יוזמות נוספות של המרכז האונקולוגי והאגודה למלחמה בסרטן. זאת, במטרה להעניק מעטפת טיפולית מלאה לנשים המתמודדות עם סרטן השד.