• מצווארה רופא שיניים

לחמניות דבש וצימוקים

לחמניות דבש צימוקים יכולות ללכת נהדר בארוחת החג.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב stumbleupon
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב reddit
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות דבש צימוקים יכולות ללכת נהדר בארוחת החג.

ראו זאת כלחמנייה אישית לכל סועד. קבלו גרסה חלבית וגרסה פרווה טעימה יותר

מאת קונדיטור סער אהרוני

מרכיבים 10 – 12 לחמניות:
3 כוסות קמח לבן מנופה (420 גרם)
כף שמרים יבשים
כפית סוכר גדושה
2 כפות דבש הדרים
כפית שטוחה מלח
כוס (240 מ”ל) חלב (לפרווה השתמשו בחלב סויה וניל) בטמפרטורת החדר
ביצה אחת גודל M בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה (לפרווה השתמשו במרגרינה) מומסת
כוס פלסטיק חד פעמית צימוקים (140 גרם) שמושרים ברום לחצי שעה.
להברשה: ביצה אחת + כף מים
לקישוט: שומשום

שלבי הכנה:
בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חלב, חמאה וביצה ואת הדבש. מעבדים עד שיוצרים בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. לשים במשך 5-6 דקות. מוסיפים את הצימוקים ולשים עד שהצימוקים מתאחדים בבצק בצורה אחידה. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה – עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל- 10-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול וחלק. מניחים את הכדורים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בינתיים, בקערה טורפים את הביצה והמים. מברישים בעדינות את הלחמניות, מפזרים שומשום (למי שאוהב). אופים במשך 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מאוד.
מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור. נותנים ללחמניות להתקרר לפני ההגשה.

צילום: סער אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב stumbleupon
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב reddit
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוד כותרות

מאמן הפועל חדרה

זמן מנחם

הוא הגיע בתקופה המקצועית הגרועה ביותר שידעה הפועל חדרה, והוביל למהפך שהפך את האדומים

ספורט

נדלן

רכילות

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

שופ דיל

שריי בן עמרם

מאמרים נוספים

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב stumbleupon
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב reddit
שיתוף ב email
שיתוף ב print