את מבנה הענק, שישמש מרלו"ג אוטונומי עבור כמיפל, תבנה החברה לנכסי קיסריה. הוא יתנשא לגובה של 40 מטר על שטח של כ-16,000 מ"ר
כמיפל, חברת ההפצה הגדולה בישראל בתחום הפארמה, תקים מרלו"ג ענק בפארק העסקים החכם של קיסריה. החברה חתמה עם החברה לנכסי קיסריה אדמונד בנימין דה רוטשילד על הסכם להקמה והשכרת מרכז לוגיסטי אוטונומי מתקדם. המרלו"ג החדש ישתרע על פני שטח של כ-16,000 מ"ר ויתנשא לגובה של 40 מטר.
ההשקעה הכוללת בהקמת המרלו"ג מוערכת ביותר מ-200 מיליון ש"ח. החברה לנכסי קיסריה תשקיע בהקמת המרלו"ג האוטומטי כ-110 מיליון ש"ח. כמיפל צפויה להשקיע סכום דומה במערכות אוטומציה, מידוף וניהול מלאי חכמות. תקופת ההשכרה היא ל-25 שנים.
פארק העסקים החכם של קיסריה, בו פועלות יותר מ-120 חברות היי-טק וביו-טק, מתפתח במקביל גם כבירת המרלו"גים האוטונומיים בישראל. בשנה האחרונה חתמו תאגידים בינלאומיים וישראלים מובילים על עסקאות דומות. בהם: דקטלון, דלתא ישראל, גולף, דיפלומט, ר.ק.ח וטולמנס.
איתן גל, בעלים ומנכ"ל קבוצת כמיפל, אישר את הפרטים. " חתימת ההסכם להקמת המרלו"ג העתידי של כמיפל, הינה ציון דרך משמעותית ביותר עבור החברה. כמיפל מציינת בימים אלה 82 שנות שירות איכותי בהפצה, מכירה ושיווק תרופות".
המרלו"ג החדש יאפשר לכמיפל לאחד את כל אתריה תחת קורת גג אחת. בכך, לייעל את שירותיה ללקוחותיה המקומיים והרב לאומיים.
יו"ר החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה, אדמונד דה רוטשילד, מיקי קליגר, התייחס להיבט ההון האנושי. "כמות ההון האנושי יהווה מקור פרנסה ופריצת דרך תעסוקתית וזרז חברתי למרחב כולו. הוא מאיץ כלכלי לכל האזור בין מטרופולין חיפה למטרופולין תל אביב".