מתכון לפסטה קולרבי באדיבות שף אסף גרניט
מרכיבים ל-2 מנות:
2יחידות קולרבי גדול
כף שמן זית
1 שן שום פרוסה
5יחידות כרוב ניצנים חלוטים (מבושלים במי מלח)
40 גרם חמאה
1/4 כוס ציר ירקות
1/4 פלפל צ’ילי אדום פרוס
1 לימון
1 ליים (רק גרידה)
חופן תרד בר (אם הוא גדול, יש לקטום ולחתוך ידנית)
1 כפית סוכר שטוחה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קילפו את הקולרבי, חיתכו לרצועות לרוחבו בכדי לייצר מעין צורה דמוית פסטה פפרדלה. הניחו במי קרח. בינתיים במחבת חממו את השמן, הוסיפו את השום הפרוס. הכניסו את הכרוב ניצנים וטגנו קלות עד לחריכה. הוסיפו את התרד והקפיצו עד שהוא נופל אבל לא הופך לעיסה. הוסיפו צ’ילי חתוך לטבעות, חמאה, סוכר, מיץ מהלימון. הוסיפו ציר ירקות ואת הקולרבי. גירדו ליים מלמעלה, הוסיפו מלח ופלפל. תטעמו והוסיפו עוד במידת הצורך. מומלץ להגיש עם גבינת פקורינו מגורדת.
קרדיט צילום: המנה – נועם פריסמן, אסף – תמי בר שי
בתיאבון!