חגיגות פורים צבעוניות במיוחד רשמו בבתי הספר וגני הילדים באור עקיבא, שהוקדשו השנה לעידוד ההתנדבות, התרומה לקהילה וחינוך לעקכי הנתינה
פורים צבעוני בבתי הספר והגנים בעיר. עם תחילת חודש אדר באור עקיבא, פעלו מוסדות החינוך בסימן פורים 2023. על הפרק עמדו עקרונות ההתנדבות ותרומה לקהילה, פעילות חינוכית ערכית ומשלוחי מנות – גם למעוטי יכולת. בתחילת השבוע, אלפי ילדי גני הילדים ובתי הספר היסודיים והעל יסודיים, חגגו את החג בעיר. השכם בבוקר יום ראשון הגיעו התלמידים אל מוסדות החינוך השונים כשהם מחופשים.
הילדים השתתפו בהפנינגים מיוחדים, כל אחד במוסד הלימודי שלו. כך, למשל, בבית ספר רוטשילד התקיים יום מיוחד עם תחפושות, ריקודים, מוזיקה ותחנות משחק ופרסים. את התחנות הפעילו הורים מתנדבים.
בבית הספר "עציון" בלב העיר, הגיעו שני מתופפי תופים על מנת לחגוג עם הילדים והמורים. בבית הספר "רבי עקיבא" התכנסו תלמידי הכיתות הנמוכות באולם וחגגו את חג הפורים עם שלל התחפושות, מוזיקה והופעות על הבמה. בתיכון "עתידים" חגגו הפנינג פורים חגיגי ברחבה המרכזית.