שלושה מהנאשמים תושבי חדרה: בכתב האישום מסבירה המשטרה כיצד עקבה, חשפה וטירפדה את הברחת הענק – גם את הקשר החדרתי
הפרקליטות הגישה בבית משפט מחוזי חיפה שבעה כתבי אישום לשבעה נאשמים, בהם שלושה תושבי חדרה. כתבי האישום, בפרשה שזכתה לכינוי "פרשת ייבוא הקוקאין", חושפת המשטרה, צעד אחר צעד, כיצד סיכלה את ההברחה.
כאמור, שלושה מהנאשמים תושבי חדרה והם גם נעצרו עוד בשלב הראשוני. אמיל חסן (39) מחדרה, אותו מייצג עו"ד ציון שמעון והצוללנים יוסף אשרף (37) וניר אלמקייס (33). את השניים מייצגים רותם כהן, גיא מימון וג'קי סגרון.
מכתב האישום עולה, כי הצוללנים אשרף ואלמקייס, יחד עם נאשם נוסף, תכננו תוכנית להבריח קוקאים לישראל. הם יצרו קשר עם עבריין חדרתי בשם אסי איפרגן, שעל-פי כתב האישום טרם נעצר.
התוכנית הייתה פשוטה. הסם ייארז בארגז במדינה אחרת ואותו יכניסו לתיבת מתכת. את התיבה, באמצעות מגנטים רבי עוצמה, יצמידו לירכתי ספינת פחם שהייתה בדרכה לישראל.
חלקם של הישראלים היה בהפרדת התיבה מהאונייה באמצעות צוללנים – עם הגעתה של האונייה לחופי ישראל. מכתב האישום עולה, כי בינואר 2022 נפגשו שני הצוללנים החדרים עם שני נאשמים נוספים. הם תכננו לצלול ולהביא את הארגז מהאוניית הפחם אשר עגנה בתחנת הכוח אורות רבין – חדרה.
שני הצוללנים, שקיבלו לטענת הפרקליטות כ-1,500 שקלים כל אחד, עלו על סירת מנוע והפליגו לכיוון אוניית הפחם. באותה עת עגנה האונייה בצמוד לרציף פריקת הפחם. מכתב האישום עולה, כי החיפוש אחר התיבה כשל והם לא מצאו אותה.
המקרה השני ארע בין החודשים מאי ליוני השנה. כלל הנאשמים קשרו קשר לייבא 30 קילוגרמים של קוקאין. עם אותה תוכנית כמו בפעם הראשונה. גורמים בקולומביה הצמידו את תיבת הסמים לאונייה "מינרל ירדן". הספינה הפליגה מנמל פוארטו לכיוון ישראל. בתחילת יוני עגנה הספינה בשטח תחנת הכוח בחדרה.
המשטרה עוקצת
היחידה החוקרת, שידעה ועקבה אחר המפגשים וההליכים, שלחה צוללני משטרה שאספו את התיבה. בתיבה היו 30 קילוגרמים של קוקאים. המשטרה תיעדה 29 קילוגרמים, החזירה לתיבה קילוגרם אחד והצמידה אותו בחזרה לדופן הספינה. שלושה ימים לאחר מכן נפגשו הנאשמים, כך עולה מכתב האישום, שוחחו וישבו במסעדה. יממה נוספת עברה ושני הצוללנים לקחו סירה והפליגו לעבר תחנת הכוח. בינתיים, יתר הנאשמים המתינו להם בחוף.
הצוללנים צללו פעמיים לפחות אך לא איתרו את התיבה. תמורת הצלילות קיבלו הפעם – כך על פי כתב האישום – כ-10,000 שקלים. עוד עולה מכתב האישום, כי שניים מהמארגנים ביקשו להחליף את הצוללנים. אולם, עד שזה קרה עזבה הספינה את ישראל. בינתיים, צוללני משטרת ישראל פירקו את התיבה ואת קילוגרם הסמים שהשאירו.
בכתב האישום מופיעים שמות עשרות שוטרים שהיו מעורבים בחקירה. בידי הפרקליטות עדויות מפלילות של שני הצוללנים מחדרה. בנוסף, התכתבויות בין המעורבים בפרשה – תוך שימוש במילות קוד. למשטרה צילומי מעקבים שביצעה אחרי הנאשמים – גם בכפר הדייגים בגבעת אולגה.