את הנושא העלה במהלך ישיבת המועצה חבר המועצה עו"ד אביעד סיני; לדבריו, ברשויות אחרות זה מתקיים, אצלנו המועצה נרדמה בשמירה ולא נערכה בזמן
בעקבות גל של פניות הורים מגני הילדים, העלה חבר מועצת פרדס חנה – כרכור, עוה"ד אביעד סיני, את נושא אי קיום חוגי העשרה בגני הילדים לדיון לא רשמי במועצת העיר. לטענתו, לראשונה מזה שנים רבות, לא מתקיימים בשנה חוגי העשרה בגני ילדים בפרדס חנה – כרכור. את האצבע המאשימה הפנה למועצה עצמה, שלדבריו לא נערכה בזמן לקליטת המפעילים.
על-פי הורים לילדי גנים, ששוחחו עם עיתון העיר News, ילדיהם זכו לשיעורי העשרה בשנה שעברה. עם זאת, מאז פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, לא התקיימו שיעורי העשרה. על-פי חבר המועצה סיני, הנחה משרד החינוך כבר במהלך שנת הלימודים שעברה להיערך לקליטת מפעילי חוגים שלא בהתקשרות ישירה של גננות. אלא, באופן ישיר או באמצעות מי מטעמן. "אין לי הסבר אחר, כשאני מקבל דיווחים ממועצות ומרשויות אחרות בהן מתקיימים חוגי העשרה, אלא שהמועצה המקומית שלנו, לכאורה, נרדמה בשמירה ולא נערכה. הלכה למעשה, מתחילת שנת הלימודים כבר קרוב לשלושה חודשים לא מתקיימים חוגים בגנים".
במהלך ישיבת המועצה קיבל חבר המועצה סיני מספר תשובות, בין השאר, על-ידי ראש המועצה שהדגישה כי במקביל להליך המכרזי, פנו במועצה לממונה על המחוז שייאפשר למתנ"ס לעשות זאת".
"לצערי, את המהלכים הללו היו אמורים לעשות לפני חצי שנה ויותר כדי שבראשון לספטמבר או אפילו אחרי חגי תשרי יתחילו חוגי העשרה. אני יכול לקבל כל תשובה למעט אחת: למה ביישובים אחרים יש חוגי העשרה ואצלנו בפרדס חנה לא?! למה רק עכשיו, בעקבות זעם ההורים ולחץ שהופעל, פורסם מכרז לקליטת מפעיל שיוכל להתקשר. לצערי, זה מאוחר מדי ולאט מדי".