נציגות נכבדה של המרכז הרפואי בכנס המקצועי, בו הוצגו תובנות בנושא כיבוד האוטונומיה של מטופלים עם דמנציה בבחירת מזון
נוכחות מרשימה ותפיסות חדשניות בכנס השנתי של עמותת הדיאטנים והדיאטניות בישראל, אשר עסק בתכנים חדשניים בחזית מדע התזונה והטיפול.
בכנס הובילה היחידה לתזונה ודיאטה של המרכז הרפואי "שהם" מושב בנושא: "מכבדים את זכות הבחירה – איכות חיים בגריאטריה". במסגרתו הועברו שתי הרצאות על-ידי המומחיות לנושא מטעם המרכז הרפואי "שהם" – פרדס חנה.
את ההרצאה הראשונה העבירה יפעת נען, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, בנושא "אכילה ברת סיכון – ההיבט התזונתי". הרצאה שסיכמה תהליך עבודה רב מקצועי, בו כחלק מטיפול פליאטיבי, מתמקדים בשימור איכות החיים. זאת לצד הנאה מאכילה וכיבוד זכות הבחירה של המטופל ומשפחתו.
הרצאה נוספת הועברה על ידי הדיאטנית הקלינית שרית פריד. פריד התמקדה בנושא "האוטונומיה של גרי – כיבוד אוטונומיה של מטופל עם דמנציה בהבעת העדפותיו בבחירת מזון". ההרצאה סיכמה פרויקט שהחל בשנת 2019 במחלקות סיעוד וסיעוד מורכב תומך והסתיים בשנת 2021. נען הוסיפה לעיתון העיר News, כי התעניינות רבה נרשמה בשני הנושאים. "הייתה זו זכות וחוויה להציג את העבודה המקצועית שנעשית ב'שהם' בתחום התזונה".