הכירו את “לומא” במדרחוב זכרון יעקב
מור יצחקי, עזב קריירה בעולם הפיננסים כדי לעסוק במה שתמיד בער בו מבפנים – אפייה ובישול. היום הוא הבעלים של “לומא”, בית קפה חדש במדרחוב זכרון יעקב, שמציע קולינריה מוקפדת ובריאה על טהרת המחמצת.
התיישבתי לשיחה עם מור יצחקי בן 41, נשוי +1, מבעלי בית הקפה ‘לומא’, במדרחוב זכרון יעקב.
ספר על עצמך. מה הרקע שלך?
את ההשראה לבישול קיבלתי מסבתי, שאליה הייתי הולך בכל יום אחרי בית הספר. בגיל 22 נכנסתי למטבח והתחלתי לבשל. שני הוריי (ז”ל) היו רואי חשבון, והחלטתי ללכת בעקבותיהם. בגיל 24 עשיתי תואר בחשבונאות באוניברסיטה הפתוחה. בגיל 30, כשגרתי בתל אביב, עבדתי בשוק ההון ובמקביל התחלתי את העסק שלי לקונדיטוריה. התמחיתי במאפים ובעוגות בוטיק מיוחדות, עם דגש על שילוב מרקמים וטעמים לא שגרתיים. לשמחתי ,הקהל התל אביבי הצביע ברגליים והשמועה התפשטה לכל רחבי הארץ. ואפילו היום, מגיעים אליי לזכרון לקוחות שהיו לי בתל אביב ומסביב.
מחמצת
את עולם המחמצת גיליתי בגיל 17 יחד עם אחי הגדול, תום יצחקי, שמתמחה גם הוא בקינוחים טבעוניים והשתתף בתחרות הריאליטי “בייק-אוף” בשנת 2018. בגיל 29 התחלתי לחקור וללמוד לעומק את עולם המחמצת. את הידע רכשתי מספרים שקראתי על כימיה של קמח ומחמצת בפרט. עד היום אני לא מפסיק להתנסות עם קמחים חדשים שמעט מאוד אופים בארץ עובדים איתם. הידע שרכשתי בלימודי החשבונאות שימש אותי מאוד באפייה, כיוון שמדובר בהמון חישובים, אחוזים וכמויות מדויקות.
ספר על העסק שלך
אחרי שעזבתי את תל אביב וחזרתי לעיר הולדתי, קריית ביאליק, עסקתי בייעוץ קולינרי לבתי קפה והקמתי בבית מיקרו-מאפיה, שם אפיתי קינוחים מיוחדים, מאפי מחמצת ולחמים לעגלות קפה מקומיות. החלום שלי תמיד היה לפתוח מקום משלי, אבל לא התפשרתי וחיפשתי את המיקום המיוחד. כשההזדמנות לפתוח מקום במדרחוב בזכרון יעקב צצה, ידעתי שזה בדיוק המקום שחיפשתי. כך חברתי לשותפיי העסקיים ולאחי תום, ובמאי 2025 פתחנו את “לומא”.
על הקונספט של המקום
בבוקר מוגשים כריכים מלחם פאניני 100% מחמצת, מאפים מתוקים מבצק מחמצת בריוש, עוגות בחושות וגם עוגת גבינה באסקית. בערב מוגשות פיצות סטייל רומאנה, 100% מחמצת. כל הרטבים, המילויים והתוספות נעשים במקום. אין שום דבר בתפריט שמגיע מוכן מבחוץ . הכול עבודת יד ועשוי מחומרי הגלם. בערב יש גם בירות, יינות וקוקטיילים מיוחדים שגם אותם אני רוקח בעצמי.
מה ההתמחות?
“לומא” הוא בית קפה ארטיזן. כל התפריט מיוצר במקום – 100% חומרי גלם, 100% עבודת יד, וכמובן – 100% מחמצת! הכוכב של “לומא” הוא הלחם. פאניני טרי ואיכותי, מלא באוויר, עם רמת חומציות כמעט לא מורגשת.
מה החזון שלך?
החזון שלי הוא ליצור קולינריה איכותית ובריאה. לי אישית מאוד חשוב נושא התזונה ואורח החיים הבריא. גם בבית, עם אשתי והבן שלי, אני מקפיד להשתמש בחומרי גלם טריים ובריאים ולא משתמש במזון מעובד או תעשייתי. סוכר מעובד ואוכל מוכן לא נכנסים אלינו הביתה. כך גם בעסק שלי – לכן הכול מיוצר במקום: מהממרחים שמורחים בכריכים ועד השוקולד שאני מכין מאפס למאפי הבריוש. אני למעשה “פריק” של בריאות, ומי שמגיע למקום כל יום יכול לשים לב לרמה הגבוהה של הטיפול בחומרי הגלם. מעבר לזה, אני רוצה שהמקום יהפוך למוסד קולינרי שמושך אליו את הקהילה האזורית ואת תיירות החוץ בזכות הייחודיות שלו. בהמשך אני מתכנן להרחיב את המקום, כך שנוכל גם להגדיל את המטבח ולשדרג את רישיון העסק, וכל המאפים והעוגות שהכנתי בעסק התל אביבי שלי יגיעו גם ל”לומא”. אז בהחלט יש למה לצפות.
בית קפה ‘לומא’ – המייסדים 51, מדרחוב זכרון יעקב
שעות פתיחה: ימי ראשון–חמישי: 20:30 – 8:30 ימי שישי וערבי חג: 15:00 – 8:30


































