ילד ואישה אובחנו במחלה. משרד הבריאות פרסם תסמינים ואזהרות לציבור המתגורר במושבה והסביבה. במקביל, במועצה ובאיגוד ערים וטרינרי, החלו בריסוס שטחים. עם זאת, בשל תוואי השטח לא ברורה היעילות
במשרד הבריאות אישרו כי אותרו שני מקרים של הידבקות בקדחת הבהרות בפרדס חנה–כרכור. המקרים כוללים ילד ואישה תושבי המושבה שאובחנו לאחרונה במחלה. המחלה, המכונה גם קדחת הכתמים, מוגדרת כאנדמית באזור ומדווחת מדי קיץ.
קדחת הבהרות נגרמת על ידי חיידק ריקציה ומועברת בעקיצת קרצייה נגועה. בישראל המחלה מופיעה בעיקר באביב ובקיץ, בעונות בהן הקרציות פעילות במיוחד. בשנים האחרונות דווחו מקרים נוספים בפרדס חנה – כרכור והאזור הסמוך.
לפי משרד הבריאות, תסמיני המחלה כוללים חום גבוה, כאבי ראש ופריחה. לעתים מופיעה הפריחה גם בכפות הידיים והרגליים. התקופה מרגע העקיצה ועד הופעת הסימפטומים נמשכת לרוב בין חמישה ימים עד שבעה ימים. למחלה קיים טיפול אנטיביוטי, אך ללא טיפול בזמן היא עלולה להיות קטלנית.
בעקבות המקרים, פורסמו הנחיות ברורות לציבור על ידי אגף שפ”ע ואיגוד ערים וטרינרי שומרון. ההנחיות קוראות לבצע טיפולים מונעים בקרב חיות מחמד וחיות משק. הסיבה: בעלי חיים אלה עלולים לשאת קרציות ולהפיץ את המחלה.
מומלץ להשתמש בתכשירים נגד קרציות, גם באזורי מחיה של בעלי החיים. כמו כן, מומלץ ללבוש בגדים ארוכים ונעליים סגורות בטיולים בטבע. לאחר טיול, חשוב לבצע בדיקה יסודית של הגוף לאיתור קרציות.
באזור פרדס חנה–כרכור קשה להדביר שטחים פתוחים באופן יעיל. לכן, מיגור המחלה לחלוטין אינו אפשרי לפי גורמים מקצועיים. יחד עם זאת, ניתן לצמצם חשיפה ולמנוע הידבקות באמצעות הקפדה על כללים בסיסיים.
במועצה המקומית מדגישים את הצורך במודעות גבוהה וערנות ציבורית: “התושבים נקראים לפנות לרופא בכל מקרה של חום או פריחה לא מוסברת”.
הנחיות והמלצות מעודכנות זמינות באתר משרד הבריאות. המשרד ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ולהנחות את הציבור בהתאם