אלון שאול מגשים חלום: פטיסרי בוטיק צרפתי עם נשמה ישראלית
אלון שאול, קונדיטור צעיר ומלא תשוקה, מגשים חלום עם פתיחת “לה מוזה פטיסרי” בפרדס חנה-כרכור, קונדיטורית בוטיק שמביאה את הרוח של פריז עם טעמים מקומיים ויצירתיות ישראלית. התיישבתי לראיון עם אלון שאול, תושב חריש, קונדיטור ושותף ב’לה מוזה פטיסרי’ החדש בכרכור.
ספר על עצמך, איך הגעת לעיסוק שלך?
תמיד אהבתי את המטבח. מגיל קטן ההורים נתנו לי יד חופשית (בהשגחה כמובן). התחלתי בבישול איטלקי בעיקר, ואחותי הייתה יותר בקטע של אפייה. כשהיא התגייסה הייתי בן 15 ותפסתי את מקומה במטבח בתחום האפייה. הרבה ספרי אפייה, בעיקר קרין גורן. פשוט התחלתי לעוף על זה. קינוחים, עוגיות, ובעיקר לעשות בלאגן במטבח של ההורים. כבר מהגיל הזה ההורים זיהו את הפוטנציאל ושלחו אותי לסדנאות ללימוד אפייה ועיצוב עוגות. ידעתי שזה המקצוע שלי מאז.
עם השנים פיתחתי מוצרים משלי – ממש חלמתי על משהו ומיד יצאתי לפעולה, בין אם זו עוגת אבטיח שנראית כמו אבטיח ובין אם זו עוגת האלפחורס שלי, שהולכת איתי מאז ועד היום.
התגייסתי לצבא כלוחם בדבורים בחיל הים. בספינה שירתנו צוות קטן שכל חייו על הספינה. השתלטתי, כמובן, על המטבחון, הייתי מבשל להם ומכין קינוחים. לאט לאט הרמה עלתה, והתחלתי לתפעל את עמוד האינסטגרם שלי. פתחתי עסק לעוגות מוס ועוגות מעוצבות, והעסק שלי תפס תאוצה -תוך כדי שאני לוחם בשירות שיוצא הביתה פעם בשלושה שבועות. חוויה!

בנוסף, יצאתי לקורסים וסדנאות כדי להעשיר את הידע תוך כדי השירות הצבאי. מיד כשהשתחררתי עברתי לגור לבד והתחלתי לעבוד במאפייה כאופה. למדתי בבית הספר ‘בישולים’ קונדיטוריה ועוגות מעוצבות, ומכרתי מהבית מסביב לשעון. מאז המשכתי לעבוד בעסק שלי ולפתח אותו. הקפדתי ללכת להשתלמויות וקורסים – גם של שפים וקונדיטורים מהארץ וגם מחו”ל. אני מאוד אוהב ללמוד, ואז ללכת הביתה לפתח את עצמי ולהוציא מוצרים חדשים.
כשהקורונה התחילה, עברתי עם בן זוגי ליבנה ופתחתי שם עסק. יצרתי קינוחים מקוריים שהיו שלי, גם בנראות וגם בטעם. יצרתי קהל נאמן של לקוחות, והעסק צמח -בעיקר מארזי קינוחים ופטיפורים. פתחתי סטודיו לסדנאות בחדר אחד בבית, וזה עבד מעולה. היו מגיעים אליי מכל הארץ. עשיתי תוך כדי גם סטאז’ ב”רביבה וסיליה” במפעל בתל אביב, ללימוד והעשרת הידע.
ספר על העסק שלך
בלה מוזה אנחנו מתמחים בתחום הפטיסרי – קינוחי ראווה, קינוחי ויטרינה, שילובי טעמים, דיוק מרקמים ונראות. ממש כמו בפריז, רק בישראל – “פריז חנה”. בנוסף אנו מציעים מגוון רחב של מוצרים כולל כריכים, סלטים, מאפים מתוקים ומלוחים, מוצרים ללא גלוטן, מאפים טבעוניים וכמובן מבחר רחב של קינוחי ויטרינה ועוגות ראווה.
חלק מהאג’נדה שלנו הוא קידום עסקים ישראליים ומקומיים, ושימוש בחומרי גלם ישראליים במטבח ובעיקר בבית הקפה – שמן זית, תה, דבש, קפה מבית הקלייה המקומי ‘בלומס’, מיצים טבעיים מחברת ‘תפוז’ ועוד מוצרים נוספים. תהליך הקמת העסק נמשך כמעט שלוש שנים. עוד לפני הקורונה, רונן ניב, השותף שלי היום, הציע שנפתח יחד קונדיטוריה. בזמנו אמרתי לו שאני עדיין לא מוכן מקצועית, אך שהוא מוזמן לדבר איתי עוד כמה שנים – וכך קרה. הידיעה שאולי זה יקרה גרמה לי לעבוד יותר קשה וללמוד יותר לעומק את התחום.
למעשה, לפני שלוש שנים יצאנו לדרך. התחלנו ברעיון והמשכנו בפיתוח. פתחנו ממש בתקופה של מלחמה בתוך מלחמה – ובעקבות זאת עברנו קשיים, אך צלחנו אותם.
מה פירוש השם?
“לה מוזה” – Le Musée – זה מוזיאון בצרפתית. בשלבים הראשונים היינו צריכים לבחור שם. עלו מלא רעיונות, אבל לא התחברנו. בסופ”ש אחד ישבתי עם המשפחה וחשבתי על המוצרים היפים שנרצה למכור – שהיו צריכים לקבל במה מרכזית בכל הסיפור של המקום. השם הראשון שעלה היה “המוזיאון”, אבל הגרסה בצרפתית תפסה לנו יותר את האוזן, והשותפים נדלקו מיד.
מה חשוב לך שידעו על העסק שלך?
שאנחנו מנסים להחדיר את תרבות היין ליד הקינוחים והמאפים. אנחנו עובדים עם יצרן יין בוטיק ישראלי, שטעמי היין שלו תואמים מאוד לקינוחים ויוצרים יחד שילוב מהמם שמתאים ממש לכל שעה ביום.
לה מוזה פטיסרי
אחוזה 33, פרדס חנה-כרכור
שעות פתיחה: א’-ה’ 07:00–20:00 | ו’ 08:00–15:00
להזמנות: 04-6224444
משלוחים | אפליקציית הזמנות | כשרות רבנות פרדס חנה
צילום: אלה אזולאי