מאת קונדיטור סער אהרוני
טארטלט פיצוחים, בעיני, היא מנה חגיגית, צבעונית, מתוקה ועשירה. אני, אישית, נוהג להשתמש בשקדים, באגוזי מלך שבורים ובגרעיני חמניה ולפעמים גם בגרעיני דלעת.
מרכיבים:
חבילה של בצק פריך מוכן (אפשר גם להכין ביתי)
300 גרם דבש
80 גרם חמאה רכה
150 גרם שקדים חצויים
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
100 גרם גרעיני חמניה או דלעת
אופן ההכנה:
משלבים במחבת את החמאה ואת הדבש. ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את כל הפיצוחים שנבחרו ומקפיצים על אש נמוכה. כשהמלית מעט נוזלית, היא מוכנה. נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים בגודל המתאים לתבנית (קוקוט) או בתבנית ייעודית לטארטלטים.
נרפד ובעזרת מזלג נדקור את הבצק. נקפיא בפריזר לעשר דקות ונכניס מיד לתנור בחום של 160 מעלות לרבע שעה.
נוציא, נמלא במלית ונכניס לתנור לעוד רבע שעה. מיד עם הוצאת הטארטלט המוכן מהתנור, כדאי ומומלץ לאפשר לטארטלט להתקרר מספר דקות לפני הגשתו.
בתאבון!