החומוס הארגנטינאי שכבש את פרדס חנה
במתחם אורוות האמנים בפרדס חנה, במקום שבו המוסיקה הלטינית פוגשת את החומוס החם והטרי, יושב קלאודיו נדל, די ג’יי בעברו, מוסיקאי, כותב שירים, ובעל אחת החומוסיות האהובות באזור ובארץ. במשך רבע מאה הוא עושה חומוס, אבל זה לא סתם מקצוע – זו אהבה אמיתית. “אני חולה על חומוס,” הוא מודה בחיוך, “אני אפילו כותב שירים על חומוס” מוזמנים להכיר את האדם שהפך את חומוסיה שלו לחוויה תרבותית-קולינרית שלמה, והוכיח שאפשר לשלב בין שתי אהבות גדולות – מוסיקה וחומוס.
התיישבתי לראיון עם קלאודיו נדל, בעלים של ‘חומוס ארגנטינה’, מתחם אורוות האמנים

ספר לי על עצמך, מה הרקע שלך?
“אני קלאודיו נדל, מפרדס חנה, 25 שנה עושה חומוס. אני חולה על חומוס! שנים היו לי מסעדות חומוס, והקמתי את חומוס ארגנטינה שבאים אליה מכל הארץ. לפני שנתיים עברנו עם חומוס ארגנטינה למתחם אורוות האמנים בפרדס חנה. מעבר לכך, האהבה השנייה שלי היא מוסיקה. אני מוסיקאי שכותב שירים.”
איך הגעת לעיסוק שלך?
“כאמור, אני מכור לחומוס. אני אפילו כותב שירים על חומוס! התחלתי לעשות חומוס בבית, החברים מסביב התלהבו בטירוף, ומשם הדרך לפתיחת חומוסיה הייתה קצרה ביותר. זה קרה בשנת 2000, ומאז אני חזק בעולם החומוס.”
ספר לי על העסק שלך – מה מיוחד בחומוס ארגנטינה?
“בכל יום אנחנו מגישים חומוס טרי וחם – הכל נעשה מחומרי גלם משובחים ועם פיתות נפלאות של פלאפל שמשון. יש לנו גם חומוס עם בשר וצנובר, ובחורף יש לנו מרקים לבנוניים וסלטים טריים. חיילים עם מדים זוכים לקבל מנה בחצי מחיר.
בשישי בצהריים יש מעת לעת הופעות חיות של מוסיקה ברזילאית, ואף במה פתוחה לנגנים מוכשרים. האווירה אצלנו היא חמה, לבבית וכייפית והכל משפחתי. אשתי אחראית על בישול המרקים, הבן שלי שותף. יש כאן הרגשה מופלאה.”
מה ההתמחות במקום?
“חומוס טרי ומשובח זו ההתמחות. כל האוכל טרי, וכל מנה נעשית על המקום. מקבלים כאן חומוס מופלא וחם עם פיתות לעניין. זה לא סתם חומוס אלא חומוס שנעשה באהבה ובקפידה.”
מה חשוב שידעו עליך ועל העסק שלך?
“בחיים אני משלב בין שתי האהבות שלי – חומוס ומוסיקה. לא הרבה יודעים, אבל הרקע שלי הוא מתחום המוסיקה. הייתי די ג’יי במועדון ‘קוקו לוקו’ המפורסם, והבאתי את הסלסה לארץ! בחומוסיה יש לי עמדה של די ג’יי עם דיסקים שהייתי עובד איתה.
אני כותב שירים על גיטרה, ובקרוב אוציא תקליט עם שירים מאוד מגוונים שיכיל חומרים בספרדית, בעברית ואנגלית. זה השילוב הזה בין המוסיקה והחומוס שעושה את המקום למיוחד.”
מה החזון שלך?
“הייתי רוצה שהשירים שלי יעבירו את המסר האוטופי של שלום ואחווה בין האנשים, ויחוו בחומוס ארגנטינה מוסיקה דרום אמריקאית משובחת וחומוס מצוין. מקום שבו אנשים נפגשים, נהנים, ומרגישים טוב. זה מה שחשוב לי.”
חומוס ארגנטינה-מתחם אורוות האמנים, פרדס חנה
שעות פתיחה: ימים שני-שישי 00:10:00-16, ימי חמישי בנוסף משעה 21:00 עד אחרון הלקוחות.
הופעות חיות בשישי בצהריים (מעת לעת)
חיילים עם מדים – מנה בחצי מחיר

































