מתכון בורקיטס גבינות וחצילים מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב
הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: בורקיטס גבינות וחצילים. השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים לחג השבועות, בחסות המותג KENWOOD. המתכונים יעלו במתחם מיוחד באתר ובדיגיטל פודי (טיק טוק, איסנטגרם ופייסבוק).
בצק:
280 גרם קמח לבן
1 מיכל שמנת חמוצה יוטבתה 9%
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח דק
חופן פטרוזיליה, אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2 שיני שום קונפי
מילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
100גרם גבינת פטה 16%
קורט מלח דק
קורט פלפל שחור טחון
1ביצה L
1חציל בינוני
4שיני שום קונפי
חופן עירית קצוצה
הברשה וציפוי:
1ביצה L
טרופה
2כפות שומשום
אופן הכנה:
מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.
מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.
מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.
אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.
בתאבון!
צילום: נמרוד סונדרס
למתכונים נוספים >> לחצו כאן