חג הפסח בפתח, וזה הזמן להתחיל לחסל את החמץ עם מאפה פסטו גבינות
לפני שאנחנו עוברים למצה, יש עוד כמה ימים מנומקים שבהם אפשר וצריך לנצל את שאריות הקמח והשמרים שנשארו בארון. מאפה תלישות רך עם פסטו וגבינות, באדיבות נעמן ומיס פטל, הוא בדיוק מה שצריך כדי לחסל חמץ בכבוד – ניחוחות מטריפים, בצק נמס בפה, והתוצאה? כזו שתחוסל הרבה לפני שהחג יתחיל. באדיבות נעמן ומיס פטל
המצרכים:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
120 גרם (½ כוס) מים
60 גרם (¼ כוס) חלב
50 גרם חמאה רכה
למילוי:
½ כוס פסטו
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)
2 שיני שום כתושות
לציפוי:
2 כפות חמאה רכה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים. אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).
מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש ופסטו.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל כ-10*12 ס"מ.
מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע.
ממשיכים כך עם שאר הבצק, ומסדרים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.
קרדיט צילום – שרית נובק.