מפגש שירה משותף של ילדים יהודים וערבים במרכז האקדמי לוינסקי ־ וינגייט יום לפני פרוץ מבצע עם כלביא
יום לפני פרוץ מבצע עם כלביא (חמישי, 12.6.2025) התקיים במרכז האקדמי לוינסקי ־ וינגייט כנס מקהלות בהשתתפות 300 ילדים ששרו יחדיו שירים בעברית ובערבית ובליווי שפת הסימנים. האירוע התקיים במסגרת פרויקט “כיתה כמקהלה” שהקימה לפני כעשור ד”ר ביאטריס בר במסגרת תוכנית ההתנסות המעשית בהוראה, שהיא חלק בלתי־נפרד מהלימודים לתואר ראשון בחינוך. בכנס השתתפו ארבעה בתי ספר: “צהלה” בתל־אביב, בית הספר הרב־תרבותי “פרר” ביפו, בית הספר “לב מכיל” בחדרה ובית הספר “פארוק שחידם” בעספיא. בין השירים שהילדים שרו יחדיו: אני ואתה נשנה את העולם, אימג’ן, “למדא בדא” (שיר אהבה ערבי מסורתי) , “תק, תק , תק יא אם סלימאן” (שיר ילדים פופלארי) ועוד
בתחילת השנה נפתחו בכל אחד מבתי הספר כיתות מקהלה. במסגרתן סטודנטים לתואר ראשון בחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי ־ וינגייט ביצעו את ההתנסות המעשית בהוראה בניצוח מקהלת ילדים. במהלך השנה הסטודנטים למדו לכתוב עיבודים נגישים למקהלות של ילדים ועבדו במשותף עם הילדים על ביצועים של שירים בעברית ובערבית בשני קולות ובהפקה קולית אומנותית. במהלך השנה נערכו גם כמה מפגשים משותפים בין התלמידים היהודים והערבים. זאת כחלק ממחקר שנערך במסגרת עבודת הדוקטורט של טלי גורפיין דגן, מדריכה פדגוגית בפקולטה לחינוך מוזיקלי.
על הכנס כולו ניצחה ביד רמה ד”ר ליבי עזריהו, ראש תחום ההתנסות המעשית בהוראה בתוכנית לתואר ראשון בחינוך מוזיקלי בפקולטה לחינוך מוזיקלי. הפרויקט מתבסס על נתוני מחקר שביצעו לפני יותר מעשור ד”ר אביבה אביב, ד”ר דוצ’י ליכטנשטיין ואווה פיטליק לאוטרשטיין, לשעבר חברות סגל אקדמי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. שממצאיו הראו שמקהלה של ילדים יהודים וערבים מלוד הובילה להתקרבות, לקבלה ולאהבה בין הילדים. במהלך השנים שבהן הפרויקט פעל הגיעו לסטודנטים ולצוות החינוכי דיווחים שההשתתפות בפרויקט הגבירה בקרב התלמידים את תחושת השייכות ושיפרה את התנהגותם.
ד”ר ליבי עזריהו, ראש תחום ההתנסות המעשית בהוראה בתוכנית לתואר ראשון בחינוך מוזיקלי בפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט: “דווקא בימים אלו של מתיחות ביטחונית, אירועי שירה משותפים מסייעים בקבלה של האחר ומגבירים את תחושת השייכות. כפי שנמצא במחקרים שנערכו בנושא.”