ם רק בני 14, אבל כבר עם בקבוק ערק ביד ואמבולנס בדרך. 58% מהנוער השתכרו השנה לפחות פעם אחת. 25% שותים אלכוהול בקביעות. וההורים? מגלים רק כשזה כמעט נגמר באסון.
החופש הגדול רק החל, וכבר מורגשת עלייה חריגה במספר בני נוער שמגיעים למיון הילדים במרכז הרפואי הלל יפה לאחר ששתו כמויות גדולות של אלכוהול. ד”ר נעמה קוצ’ינסקי כהן, מנהלת מיון הילדים, מתארת תופעה חמורה: “אם בעבר היינו מקבלים אחד או שניים לאחר אירועים מיוחדים. כיום מדובר בשישה או שבעה ילדים מדי שבוע, ללא כל סיבה ספציפית”.
מחקרים שבוצעו בישראל מצביעים על כך ש־58% מבני הנוער השתכרו לפחות פעם אחת במהלך השנה האחרונה. עוד עולה כי רבע מבני הנוער צורכים אלכוהול לפחות פעם בשבוע.
הצוות הרפואי מדווח כי לא מדובר רק בעלייה במספר הפניות, אלא גם בחומרת המקרים. “טיפלנו בצעירה ששתתה חצי בקבוק ערק וכמה שוטים של וודקה”, מספרת ד”ר קוצ’ינסקי כהן. “היא טופלה בנוזלים, חימום, ובמקרה שלה נדרש גם אשפוז בעקבות הרעלת אלכוהול קשה”.
המקרים מתרחשים בעיקר בשעות הלילה המאוחרות. בני הנוער מגיעים מעורפלי הכרה, לעיתים לאחר שהקיאו על עצמם. חלקם סובלים מהיפותרמיה או מרמת סוכר נמוכה. אחרים נפגעים פיזית ונדרשים לבדיקות הדמיה מחשש לנזק מוחי.
אחד המקרים הקשים התרחש לפני ימים ספורים, כאשר צעירה בת 14 נמצאה מחוסרת הכרה על הכביש. המשטרה איתרה אותה והזעיקה מיד אמבולנס. היא אושפזה וטופלה, ובמזל גדול התאוששה. “זה היה עלול להיגמר אחרת לגמרי”, מוסיפה הרופאה.
לד”ר קוצ’ינסקי כהן מסר ברור להורים: “שוחחו עם הילדים על הסכנות. ודאו היכן הם נמצאים, עם מי, והקפידו שיחזרו הביתה בבטחה. ניתן למנוע אסונות אם ננהג בערנות ובאחריות”.