מזה 15 שנה עומד האמפי – תיאטרון של פרדס חנה – כרכור מוזנח, עזוב וכאבן שאין לה הופכין. מועצת פרדס חנה – כרכור פרסמה קול קורא למכרז על שיפוצו והחייאתו של מתחם האמפי – במתווה DBOT
בתום חודשים ארוכים של בדיקות הנדסיות וכן בדיקות התכנות כלכלית הודיעה מועצת פרדס חנה – כרכור על גיבוש הדרך לשדרוג ותפעול מתחם האמפי – תאטרון הוותיק. לדברי ראש מועצת פרדס חנה – כרכור, הגר פרי – יגור, מדובר בלא פחות מאשר מהפכה תרבותית.
האמפי במושבה עומד מוזנח, עזוב וללא שימוש מעל 15 שנה. בעוד המושבה נחשבת למעצמה ארצית בזכות מאות אנשי רוח ותרבות, שירה וספרות המתגוררים בה, אין במושבה מבנה פתוח, בסדר גודל כזה, אשר ניתן לקיים בו הופעות ומופעים.
"אנו מטפלים במרחב גדול של פערי תשתיות, כל יום, כל היום", מסרה פרי – יגור: "עניין חשוב לא פחות, הוא פערי תשתיות בתרבות. במושבה שלנו מתגוררים מאות אנשי רוח ותרבות. בית, פחות יש. האמפי היה תפארתה של המושבה שלנו עד לפני 15 ועשרים שנה. גם אני, כמו חבריי וחברותיי לספסל הלימודים, את טקס סיום הלימודים בביה"ס אלונים, חגגנו באמפי. הוא היה בית לאנשי תרבות… בתום עבודה מאומצת פרסמה המועצה קול קורא להחזרת האמפי תיאטרון לתפארתו".
המועצה, כאמור, בקול קורא שפרסמה, הזמינה יזמים ובעלי עסקים לקבל מידע על שדרוג ותפעול מתחם אמפיתאטרון – פרכו"ר. שיטת המכרז שנבחרה מבוססת על עקרונות (DBOT). שיטה זו מאפשרת בניית מתווה של שיתוף גורם פרטי. באמצעות מכרז זה, הגורם הזוכה משקיע בשדרוג ובשיפוצים הנדרשים, על-פי קביעת והנחיות המועצה, בתמורה הוא זכאי לתפעל ולהפעיל את המתחם לתקופה קצובה. שיטה זו אומצה בעשור האחרון על-ידי עשרות רשויות – לאחר שהוכחה כיעילה וכדאית יותר לכל הצדדים.