טקס הנטיעות המסורתי, שהתקיים השנה בסימן עלייה, הוא פרי שיתוף פעולה של המחלקות לשירותים חברתיים בזכרון יעקב ומשרד הקליטה
ביום שני התקיים בגן סטיבן בזכרון יעקב אירוע נטיעות מסורתי, אך גם מרגש במיוחד עבור משתתפיו. לצד תושבים ותיקים, נטעו לראשונה בחייהם עולים חדשים. בכך, קיימו את מצוות הנטיעות של ט"ו בשבט.
לעשרות עולים חדשים הצטרפו גם חברת מועצה פנינה סלומון, ראש המועצה זיו דשא ובכירי המחלקות לשירותים חברתיים ואיכות הסביבה במועצה.
הכוכבים האמיתיים של האירוע היו העולים החדשים עצמם. המשתתפת הצעירה ביותר שנטעה עץ היא ילדה בת שלוש, שעלתה עם משפחתה ממוסקבה. השותלת המבוגרת ביותר בת 87 עלתה לישראל משוויץ. כולם עבדו יחד בשיתוף פעולה מלא. לאחר שהכינו את השטח עם טוריה ומכוש ושתלו, נחו המשתתפים בצל עץ החרוב ושתו מרק ירקות.
אנטולי ויינגר, בן 86, עולה חדש מסנט פטרסבורג, רוסיה, הסביר על התחושות. "זה העץ הראשון שאני נוטע בישראל. אני מאוד מרוצה ומתרגש. אגיע לטייל כאן ולבקר את העץ ששתלתי. ראש המועצה לחץ לי את היד. עכשיו אני מרגיש שקיבלו אותי כאן. זה מכבד מאוד וזה מרגיש בית".
קלייר קורטי, בת 87, נולדה בוינה, גדלה בקהיר ועלתה משוויץ. "היה לי חשוב להגיע היום ולנטוע עץ לכבוד ט"ו בשבט. פעם כשהייתי צעירה נטעתי עץ עם קק"ל לפני שעליתי לישראל, זה היה בביקור שלי כתיירת כשהייתי בת 40. מאז לא נטעתי עץ ביערות בישראל. זה מרגיש נפלא, כי אני מטיילת כאן הרבה. היום בפעילות הייתה אווירה מדהימה, כולם עזרו אחד לשני, התחברו, הכרתי תושבים חדשים. בזכות הפעילות הזאת ניתנה לי האפשרות לחגוג את טו בשבט, גם בגילי".
דנה כהן, פרויקטורית עליה, סיכמה. "צברים שנולדו וגדלו בארץ יוצאים לנטיעות מדי שנה בט"ו בשבט. עולים חדשים שמגיעים לארץ בגיל מבוגר יותר, מפספסים את הנטיעות. ט"ו בשבט הוא חג חסר משמעות בחוץ לארץ. כל מטרת הנטיעות בט"ו בשבט היא החיבור שלנו לאדמת ארץ ישראל. חשבתי שאירוע נטיעות לעולים המבוגרים תאפשר להם לחוות את ט"ו בשבט כדי שגם הם יוכלו לשיר 'אני נטעתי עץ בארץ ישראל'".