ההדרכה מצילת החיים , במכשיר שעיקרו מתן מענה מיידי במצבים של דום לב, הועברה, בשלב ראשון, לעובדים המקבלים קהל.
בשבוע שעבר בוצעה הדרכה ראשונה מסוגה בעיריית חדרה, לעובדי אגף הגבייה, על שימוש נכון במכשיר הדפיברילטור מציל החיים. את ההדרכה העביר דודו הבהיל, סגן מנהל מחלקת בטיחות וממונה הגנה אזרחית באגף האכיפה והביטחון. דודו משמש גם כחובש רפואת חירום במד"א.
מטרת ההדרכה, כך נמסר, להעלות את מודעות העובדים לנושא מוכנות במקרה של דום לב. כמו כן, לחשיבות מתן עזרה ראשונה ומידית, שעשויה להיות ההבדל בין חיים ומוות. ההדרכה כללה זיהוי מקרה של דום לב, בו מתקיימת מדי יום קבלת קהל. בהמשך, היכרות עם מכשיר הדפיברילטור ואופן הפעלתו.
בתוך כך נמסר, כי עיריית חדרה נערכת בימים אלה לרכישה של מכשירי דפיברילטור נוספים. המכשירים ימוקמו במבנים עירוניים נוספים המקבלים קהל. זאת, במקביל, לביצוע הדרכות לעובדים על המכשיר. המכשיר עצמו מסוגל לנטר פעילות לבבית- חשמלית ואף לאבחן פרפור חדרים והפרעות קצב נוספות. עם ביצוע האבחון באמצעות המכשיר, הוא מתוכנת להמליץ באם לתת או לא מכת חשמל למטופל. זאת, במקביל, להשמעת הנחיות קוליות וחזותיות בעברית, המאפשרות שימוש ללא ידע מקדים.
על-פי נתוני משרד הבריאות ומד"א, מוות מדום לב הוא סיבת המוות השנייה בשכיחותה במדינה. כאשר, 70% ממקרי המוות מתרחשים מחוץ לכותלי בית החולים. הזמן שעובר מרגע קבלת דום לב ועד למתן שוק חשמלי, הוא הגורם המכריע. מהנתונים עולה, כי במידה והפרפור מופסק בתוך דקה מרגע ההתמוטטות, שיעור ההחייאות המוצלחות עומד על כ-90%. חשוב לציין כי במקרה שאדם איבד הכרה, לפני הכל יש להתקשר למוקד החירום 101