מאות תושבים מכל רחבי הארץ דוברי רוסית, בהם תושבי אור עקיבא וחדרה, גילו כי נעקצו כספית – כך זה פעל.
במהלך שבוע שעבר עצר צוות חקירה מיוחד במשטרת מרחב לכיש ארבעה חשודים בתרגיל עוקץ. על-פי החשד עמדו הארבעה מאחורי מנגנון אשר הונה מאות דוברי רוסית מכל רחבי המדינה. בהם גם תושבי חדרה ואור עקיבא. מבצע המעצרים, אותו כינתה המשטרה "עקיצה בהפקדה", התבצע לאחר חקירה סמויה (תחת צו איסור פרסום) במשך חודשים ארוכים. בבתי החשודים נמצאו עשרות כרטיסי אשראי, ואילו במשטרה הצטברו עד כה מעל 100 תלונות.
כך פעל עוקץ דוברי הרוסית בישראל
- בשלב ראשון התקשרו הנוכלים לדוברי רוסית והתחזו לעובדי בנק או נציגי חברות אשראי. בשיחה הזהירו "הנציגים" את הקורבנות מפני ניסיון לפרוץ לחשבון האישי וכן תנועות חשודות שהתגלו, לכאורה, בחשבון.
- אחרי השיחה הראשונית, בה ביססו הנוכלים את אמונם, יצרו הנוכלים קשר, פעם שנייה, הפעם בתור "שוטרים" המבקשים פרטים מזהים. פרטים הכוללים פרטי גישה (קוד) לחשבון הבנק באמצעות אפליקציה. זאת, באמתלה של בלימת ניסיון הפריצה לחשבונו. בשלב זה הנוכלים חודרים לחשבון הבנק הדיגיטלי ומקימים הלוואה בשם בעל החשבון. במקרים נוספים, התבקשו הקורבנות להפקיד כסף לחשבון "אשראי חדש" שהונפק על ידי חברת האשראי.
- במטרה להקשות על זיהוי התבקשו חלק מהקורבנות או הנוכלים עצמם (שקיבלו גישה לחשבון הבנק) למשוך במזומן, חלק מכספי הלוואות או עו"ש. את הכסף העבירו לידי שליח או הפקידו בחשבון אשראי חדש באמצעות עמדות צ'יינגים. את הכספים העבירו לחשבונות ברוסיה או באוקראינה.
על-פי החשד, השתמשו חברי הכנופיה באמצעות תעודות שוטר מזויפות, וכן במספרי טלפון "הנחזים" למספרי טלפון של חברות אשראי או בנקים.
ממשטרת ישראל מסרו לעיתון העיר News, כי כאשר מקבלים טלפון מנציגים המזדהים כנציגי חברות אשראי או נציגי בנקים, אין למסור בשום דרך פרטי חשבון וקודי זיהוי. גם לא למי המציגים עצמם כשוטרים.