אחרי שלב הגיוס, סיירת ההורים של חדרה מתחילה את הפעילות. בשלב ראשון בכל יום חמישי בשעות הלילה. בשלב שני גם בלילות שישי.
החופש הגדול הוא מטבעו תקופה שבני נוער רבים פורקים כל עול. הדבר נכון עוד יותר אחרי שנתיים מורכבות, שאת רובן בני הנוער נאלצו לבלות בתוך הבית. כעת, כשמגבלות הקורונה הוסרו, בני הנוער מנצלים את החופשה כדי להיפגש עם חברים. בימי הקיץ הם מבלים וחוגגים עד לשעות הקטנות של הלילה.
החופש הגדול הוא גם שעתן המשמעותית של סיירות ההורים. מתנדבי סיירות ההורים פוגשים את בני הנוער שמתקבצים בשעות הלילה המאוחרות בגנים ציבוריים, בפארקים ובמרחב הציבורי הרחק מעיני הוריהם. מטרתו העיקרית של פרויקט סיירת ההורים היא להפחית התנהגויות מסוכנות בקרב בני נוער, ולמנוע תופעות של אלימות, שתיית אלכוהול ועישון סמים.
את הפרויקט מרכזות ומלוות דבורה עמר, מנהלת הרשות לביטחון קהילתי בחדרה. יחד איתה סיגל וונדמגן, רכזת מעורבות חברתית במחלקת קהילה ושותפויות. במסגרת סיירת ההורים כל מתנדב ישתתף לפחות אחת לחודש לסיור בשכונות. הסיורים בהתאם למוקדים החמים בהם בני הנוער מבלים.
מטרת סיירת ההורים: להפחית אירועים קיצוניים. החל ממעשי אלימות, דרך שתיית אלכוהול ועישון סמים.
"גייסנו הורים מכל מגזרי האוכלוסייה בעיר" מספרת עמר. "יש לנו מגוון רחב של אוכלוסיות והצלחנו לגייס הורים ממגזרים שונים. הספקנו לקיים מספר מפגשי הכשרה להורים שהתגייסו. את המפגשים מנחה ד"ר אורי אילני גדס, השבוע נצא לשטח."
סיירת ההורים בחדרה, תפעל אחת לשבוע בימי חמישי בשעות 22:00–01:00. כל משמרת מונה שלושה הורים המסיירים בכל מיני מוקדים ברחבי העיר. המטרה ברורה: לוודא שבני הנוער המקומיים אינם מעורבים באירוע חריג כלשהו. בין שמדובר במעשי אלימות, שתיית אלכוהול או עישון סמים.
נכון לעכשיו, בפרויקט משתתפים 10 הורים והכוונה היא להרחיב את הפעילות. "בהנחה שיהיה גם צורך בפעילות שלנו בערבי שבת חשבנו על קונספט של עונג שבת. הורים יסיירו רגלית במקומות שונים בעיר", מסביר מוטי מברט, מנהל מחלקת שותפויות בקהילה.
סיגל וונדמגן: "התושבים הם משאב חשוב וחיוני ביותר לביצוע משימת המניעה. אני מאמינה שלכל הורה או לכל אחד שיש לו קרוב משפחה מתבגר, חשוב ביטחונם של בני הנוער במרחבים הציבוריים. לכן ההתנדבות לסיירת כל כך חשובה. הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות עם החששות האלה, הוא להתנדב ולהיות בשטח. סיירות הורים מפחיתות תופעות כגון אלימות, ונדליזם, סמים ואלכוהול. ככל שיהיו יותר מתנדבים נוכל להגיע ליותר מקומות. לפגוש שם את הנוער, לשוחח, להדריך ולתת את המענים הנדרשים. השאיפה היא לתת מענה הסברתי באמצעות הטיית אוזן קשבת ומתן ייעוץ והכוונה ולא בכדי לבצע אכיפה ולהיות בתפקיד השוטר".
לפרטים נוספים והרשמה ניתן להתקשר ל-04-6303853 או להירשם באתר עיריית חדרה או בקישור המצורף: קישור