מנכ"ל אשל ג'וינט ישראל, יוסי היימן: "אנחנו לוקחים את המודל של פרדס חנה כרכור לפריסה הארצית. הצלחת תכנית קהילה לדורות שהושקה בפרדס חנה כרכור תהווה מודל כעת ל- 90 לרשויות נוספות במדינת ישראל".
סיור חשוב לחיזוק שיתופי הפעולה בין המועצה לאשל ג'וינט ישראל ולחיזוק תכנית קהילה לדורות וטיפוח תשתית האזרחים הוותיקים שלנו התקיים ביום חמישי ( 10.9.2020). ראש המועצה, הגר פרי יגור, מ"מ ראש המועצה יואב קטעבי, חבר המליאה ומחזיק תיק הגמלאים נחום גנצרסקי, מנכ"ל המועצה קובי אלון, גזברית המועצה אורלי ירדן, מנהלת אגף קהילה ורווחה תמי בר ששת, מנהלת המדור לאזרחים וותיקים ענת פרסמן והצוות המקצועי של המועצה הציגו בפני יוסי היימן, מנכ"ל אשל ג'וינט ישראל והצוות הבכיר של משרד העבודה והרווחה את הפעילות הקהילתית למען וותיקי המושבה. הביקור המקצועי נפתח בהצגת נתונים והיכרות עם המועצה ואתגריה, לאחר מכן נערך סיור במרכז הפיס תוך הצגת פרויקט הדגל "קהילה לדורות" והתקיים מפגש עם אזרחים וותיקים המשתתפים בפרויקט.
מנכ"ל אשל ג'וינט ישראל, יוסי היימן התרשם רבות מהשיח עם וותיקי המושבה והצוות המקצועי וציין כי "נמשיך ונפתח את הרעיון. אנחנו לוקחים את המודל של פרדס חנה כרכור לפריסה הארצית. הצלחת תכנית קהילה לדורות שהושקה בפרדס חנה כרכור תהווה מודל כעת ל- 90 לרשויות נוספות במדינת ישראל.
בתוך כך ציינה ראש המועצה הגר פרי יגור כי היא גאה בצוות אגף קהילה ורווחה והמדור לאזרחים וותיקים על מפעל מפואר ייחודי ויוצא דופן לטובת קהילת הוותיקים שלנו. אין ספק כי פרדס חנה כרכור בין הרשויות המובילות קהילתיות יוצאת דופן לתחום הגיל השלישי. כזכור, פרדס חנה כרכור היא אחת מ-6 ישובים בכל הארץ שנבחרה מטעם אשל ג’וינט ומשרד העבודה והרווחה בעזרת קרן הורביץ לפתח תכנית שתגייס את ההון האנושי העצום של הגמלאים למען הקהילה בה הם חיים ובעיקר למען שאר האזרחים הוותיקים בקהילה. מהות התכנית נוגעת בבניית רשתות חברתיות ושותפויות בקרב תושבי השכונה הוותיקים כדי ליצור תחושה של שייכות ,נחיצות והכרות עם התושבים האחרים במרחב הקהילתי בו הם מתגוררים . את התכנית מוביל המדור לאזרחים וותיקים בניהולה של ענת פרסמן ותחת פעילות אגף קהילה ורווחה בניהולה של תמי בר ששת.
תכנית קהילה לדורות : מהות התכנית נוגעת בבניית רשתות חברתיות ושותפות בקרב תושבי השכונה הוותיקים כדי ליצור תחושה של שייכות ,נחיצות והכרות על התושבים האחרים במרחב הקהילתי בו הם מתגוררים . במהלך הסיור הוצגון התכניות שנבנו בשנתיים האחרונות
ענת פרסמן, מנהלת המדור לאזרחים וותיקים ציינה כי שמחנו להציג לנציגי משרד הרווחה ואשל מה קורה במושבה שלנו, פרדס חנה כרכור בתחום האזרחים הוותיקים שהופכים בשנים האחרונות להיות נכס קהילתי ויישובי המעשיר קודם כל את חייהם אך מביא רוח רעננה ותנופה קהילתית לישוב כולו. כל זאת ועוד מציינת ענת כי בין עקרונותיה המובילים של תכנית קהילה לדורות : תפיסה קהילתית השגורה בפיהם של אנשי המקצוע והאזרחים הוותיקים כאחד, תחושה של שייכות קהילתית ההולכת ומתחזקת., התאמה והנגשה של השירותים לאזרחים הוותיקים, שינוי עמדות ותפיסת האזרח הוותיק כמשאב וכנכס והאזרח הוותיק מעורב, שותף, משפיע ומעצב ומחליט על סדר היום הנוגע לחייו.
תמי ברששת מנהלת האגף לקהילה ורווחה : "כמנהלת עם גישה קהילתית הבנתי כבר לפני שנים רבות שגם אוכלוסיות חזקות זקוקות לשירותים חברתיים, זאת ללא קשר למעמד סוציואקונומי שלהם. הבנתי גם שאי אפשר להתמודד עם הטיפול הפרטני ללא עבודה קהילתית משלימה. מתפיסה זו פיתחנו עם השנים שירותים רבים לרווחת הקהילה, מגיל 0 ועד זינקה. הממשק בין הטיפול הפרטני והקהילתי הוא כל כך טבעי בעיניי שכל אזרח וותיק שצורך שירותים קהילתיים יכול מחר להידרש לטיפול פרטני ולהפך. במסגרת השירותים הקהילתיים יש לנו צוות מקצועי שנמצא במגע יום יומי עם האזרח הוותיק ושהם מזהים צורך הם מעבירים לטיפול העובד/ת הסוציאלי הפרטני". מהר מאוד הבנו את הכוחות בקהילה ואת התושבים עם יכולת הנתינה להתנדבות לאוכלוסייה הזקוקה לסיוע".