רובוט דה וינצ'י נחשב למכשיר המתקדם ביותר לביצוע ניתוחים כירורגיים פולשניים זעירים. יתרונותיו: קיצור זמני החלמה והפחתת סיבוכים.
צוות חדר הניתוח של המרכז הרפואי הלל יפה קיים בשבוע שעבר את הניתוח הראשון באמצעות רובוט דה וינצ'י. פרופ' אילן ברוכים, מנהל מחלקת נשים וגינקואונקולוגיה של "הלל יפה", ביצע את הניתוח. "הניתוח מתבצע במספר חתכים קטנים במיוחד. כאלה, המאפשרים לי כמנתח שליטה מקסימלית. גם בזכות רזולוציות תמונה, שמרגיש כאילו אני ממש בתוך חלל הבטן. הדיוק הוא מרבי, ההחלמה היא מהירה והמטופלת כבר יכולה להיות בבית ביום שאחרי". כך מתאר פרופסור ברוכים את התחושה.
עד כמה השימוש ברובוט דה וינצ'י מסייע לך כמנתח?
"ללא ספק הכלי הזה מאפשר לנו, כמנתחים, להשיג תוצאות מיטביות ומדויקות. למטופלים, החלמה מהירה יותר עם סיבוכים מזעריים. בית החולים שלנו רכש את המכשיר בתצורתו החדשה והמתקדמת ביותר בעולם. זה ייאפשר לנו, כמו גם למנתחים נוספים, לבצע ניתוחים מורכבים ללא פתיחת חלל הבטן".
רובוט דה וינצ'י הוא מכשיר רפואי מהמתקדמים בעולם. הרובוט פועל באמצעות זרוע רובוטית אותה מכניס המנתח דרך פתח קטן וללא חתכים גדולים. רופאים ומנתחים שעברו הכשרה מיוחדת, מפעילים מרחוק את היד הרובוטית. בבית חולים הלל יפה עברו הכשרה זו רופאים מומחים בתחום הגינקולוגיה, אורולוגיה וכירורגיה.
המכשיר, שעלותו כעשרה מיליון ש"ח נרגש בזכות תרומה נדיבה. לתרומה היו שותפים עיזבון עדנה ויהודה סביר ז"ל. בנוסף, תרומה נדיבה שהתקבלה מקרן אמריקאית גדולה ומובילה.
האישור להפעלת המכשיר ניתן על ידי משרד הבריאות לפני מספר חודשים. זאת, לאחר עבודת שטח רחבה שביצעה הנהלת בית החולים מול משרד הבריאות. "זו, אכן, בשורה מצויינת לתושבי האזור", אומר ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל בית החולים. "תודתי לכל מי שתרם ונתן מכספו ומזמנו. תודתי לכל מי שהשקיע מחשבה, זמן ורצון. זו הטכנולוגיה העדכנית והחדשנית ביותר בתחום הכירורגי. היא מאפשרת לנו להרחיב את מגוון השירותים הרפואיים".