מעל 150 שייטים בים ומאות צופים על החוף לקחו חלק במשט לזכרו של ניר קריצ’מן, שנערך זו השנה ה-20 בחוף חדרה.
כ-150 שייטים השתתפו בשבת האחרונה במשט המסורתי לזכרו של רס”ל ניר קריצ’מן, שנערך זו השנה ה-20. עשרות השייטים הפליגו על כלי שייט מדגמים שונים בהם סנוניות, ספינות, קרוולים, לייזרים, קטמרנים, קיאקים עם מפרש ואופטימיסטים. השייטים הגיעו ממספר מועדונים כגון: שדות ים, המכללה הימית במכמורת, צופי הים בנתניה וכמובן מהמועדון הימי בחדרה.
בתחילתו של המשט התקיים טקס לזכרו של ניר בים וביבשה ובזמן התחרות במים נהנו מאות אורחים על החוף מפעילויות לילדים. הפעילויות כללו מתנפחים, עמדת בניית טיסנים אותה אירגן קלוב התעופה בחדרה ופעילויות נוספות אותן ארגנה מחלקת האירועים בעיריית חדרה, אגף אתו”ס, שלקחה חלק מרכזי בהפקת המשט. על הצד האומנותי היה אמון הזמר המקומי טדי פרנקל, שניגן ושר עם הבוזוקי. בסיום המשט, התקיים טקס חגיגי לזוכי התחרויות כאשר הגביעים יוצרו בעבודת יד ע”י פניאל קריצ’מן, אביו של ניר.
חניכי המועדון הימי, בהובלתם של רכזי הפעילות בר בוכניק ועידו חן, עמלו מספר ימים על הפקתו של המשט. הם ארגנו את החוף, הקימו רשתות צל לאורחים ובסיום האירוע דאגו להשאיר את החוף נקי.
בסיום המשט הודו בני המשפחה לכל המשתתפים, לחברי המועדון הימי ולעיריית חדרה על תרומתם להצלחת האירוע ועל כך שעזרו לחלוק כבוד לניר ז”ל, במקום אותו הוא הכי אהב.
רס”ל ניר קריצ`מן, נולד בחדרה במאי 1979. מאז ילדותו ניכרה בו אהבתו לטיולים בחיק הטבע ופעילות ימית. הוא בלט תמיד בפעילותו החברתית והספורטיבית. הוא למד בבית הספר היסודי “ארלוזורוב” ואת לימודיו התיכוניים סיים בתיכון חדרה במגמה ריאלית פיסיקלית. לקראת גיוסו לצה”ל התאמן בחוג כושר קרבי שאורגן על ידי הגדנ”ע. כבר בשביעית יצא לגיבוש שייטת במסגרת גדנ”ע ים ועבר קורס צלילה.
ניר התגייס לשייטת 13 ושירת בה בשירות הסדיר ובשירות קבע. במהלך שירותו הועלה לדרגת רס”ל והיה אמור להשתחרר בספטמבר 2002. במסגרת שירותו בשייטת נטל ניר חלק במבצעים רבים. בין המפורסמים שבהם היה מבצע ההשתלטות על ספינת המחבלים “קארין A”. במבצע “חומת מגן” פעלה השייטת באיתור ובחיסול מחבלים מבוקשים. באחת מפעילויות אלה, ב-22 באפריל 2002, נתקל הכוח בחוליית מחבלים וניר נפגע בראשו פגיעה אנושה. חבריו לצוות של ניר חיסלו את המחבלים אך הוא נפטר מהפציעה הקשה.
ניר היה בן 23 במותו. הותיר אחריו הורים, אח ואחות. מאז עוסקים משפחתו וחבריו במפעלי הנצחה שונים לזכרו שאחד מהם הוא המשט המתקיים על-שמו.