המחנכים של אמית האופק יצאו למסע בעקבות הבוגר שנפל בעוטף עזה
צוות בית החינוך אמית האופק אור עקיבא יצא לסיור מיוחד בעוטף עזה להעצמת החוסן הלאומי. התחנה הראשונה היתה המדגרה בקיבוץ ניר עם, שם פגשו את אריק, אבא של סמל מתן אברג'יל הי"ד, בוגר בית הספר שסיפר על הקרב הקשה שהתחולל בשבעה באוקטובר כשמתן אברג'יל בנו וחבריו מגדוד 13 של גולני, הגיעו לסייע לתושבי ניר עם. במהלך ההתקלות עם מחבלי החמאס, הושלך לתוך הנמ"ר רימון. מתן הצמיד את הרימון לחזהו, וכך הציל את כל חבריו שהיו יחד עמו בנמ"ר.
אריק שיתף בכוונתו להקים בסמוך למדגרה של ניר עם אנדרטה. להנצחת זכרם של בנו מתן, ולוחם מג"ב רומן גנדל הי"ד, שנהרג במהלך הניסיון לחלץ את מתן ואת חבריו. בהמשך, סיפר על הקשר שנוצר בינו לבין אדם, שהתנדב לייצר עבורו דגם של נמ"ר שיהיה חלק מאתר הנצחה במקום לזכרם של השניים.
במתחם הנובה ברעים סייר הצוות החינוכי בין תמונות הנרצחים במסיבה. הם שמעו מיהודה גנון המדריך, את סיפורה של אחייניתו שירן גנון הי"ד, שנרצחה במסיבה. לאחר מכן, המורה מיכל עמר, שבנה שרד את מסיבת הנובה, שיתפה בסיפורה האישי. בקשיים עימם המשפחה מתמודדת לצד הכוחות שהם שואבים מהסביבה. זאת על מנת להתעלות מעל למשבר, לצמוח ולהיאחז בחיים.
במתחם הירוק והפרחוני, כשהטבע בשיא תפארתו, מנהלת בית הספר, עינת רובין הפתיעה את המורים במכתבים אישיים שקיבלו בהפתעה מהבית. ממש כמו במסע לפולין, נמתחו קווים של דמיון בין העבר להווה של עם ישראל, דמיון שזיקק את הכח שבאחדות העם, כח שמסייע לצלוח כל משבר לאומי וחברתי. אנשי הצוות הדליקו נרות ואמרו קדיש לזכר הנופלים.
בתקומה, נחשפו הבאים לכל הרכבים השרופים, עדות אילמת לאסון הנורא. באופן סמבולי, הם קיבלו שם שתילים ממתנדבים של החברה הממשלתית לתירות במיזם "שותלים לזכרם". כדי להמחיש שאפשר לצמוח, ולהתחדש, ולהתחיל מחדש כמו בטבע בתהליך של שיקום לאומי ותקומה. בהמשך, עצרו באנדרטה שהוקמה בתחנת משטרת שדרות לזכר החללים השוטרים.
רחל אדרי, סגנית הלמידה: "בסיומו של יום גדוש, מתלתל, אך גם מאחד ומחזק. שבנו בערב לחיק משפחותינו, מחוזקים מתחושת היחד והידיעה שבכוחנו כעם לצלוח כל משבר, כשאנו מאוחדים".
עינת רובין, מנהלת אמית האופק: "הצטמררנו לעמוד במקום שבו מתן נפל ולשמוע מאריק את סיפור הגבורה. זהו סיור חובה לכל אזרח במדינה ובטח לאיש חינוך בימים קשים וכואבים אלה".