מיה אשכנזי, סגנית אלופת העולם לשעבר בגלישת רוח והפוטנציאל הגדול ביותר של ישראל בתחום הקייט פוייל, מסמנת מטרה
אשכנזי נושמת ועוסקת בספורט ימי מהיום שהיא זוכרת את עצמה; היא חולמת על אולימפיאדת פריז ומקווה שתגייס את הכסף הנחוץ לה כדי להגיע לרמות הגבוהות ביותר.
באולימפיאדת פריז, זו שתגיע אחרי אולימפיאדת טוקיו, תתקיים לראשונה תחרות אולימפית בתחום הקייט פוייל. גולשת הרוח מיה אשכנזי ( 18 ), תושבת שכונת עין הים בחדרה, סימנה את האולימפיאדה הזו והענף החדש יחסית, כמטרה.
יש לה ארבע שנים וקצת כדי לעמוד בקריטריונים האולימפיים שטרם פורסמו. בינתיים, למימון האימונים האינטנסיביים,פתחה מיה חשבון הדסטארט – בו היא מגייסת כספים שישמשו לאימוניה. וכן, יש לה סיכוי גבוה להפוך לישראלית הראשונה שמביאה מדליה אולימפית בענף הספורט הייחודי כל-כך.
מיה, את מוכרת בארץ כגולשת רוח. מדוע בחרת בענף ספורט ייחודי זה, שיהפוך לאולימפי רק באולימפיאדת פריז?
“מאז ומתמיד אהבתי ועסקתי בספורט ימי. בגיל 10 הצטרפתי למועדון שדות ים לגלישת רוח תחרותית ובגיל 16 השתתפתי באליפות אירופה והגעתי למקום שלישי. באותה שנה השתתפתי גם באליפות העולם והגעתי למקום השני וזכיתי בתואר סגנית אלופת עולם. קייט פוייל הוא ספורט ימי יחסית חדש. למעשה,אולימפיאדת פריז תהיה הראשונה בה הוא מופיע”.
לטובת הקוראים שפחות מבינים. מה זה בעצם קייט פוייל?
“מדובר על ספורט אקסטרים, בדומה לתחרות פורמולה של הרכבים. מדובר בספורט מאוד מהיר. לגלשן של הפייל יש סנפיר ארוכה וכנף וזה מה שמאפשר לגולש לרחף מעל פני הים במהירות מאוד גבוהה. ענף הספורט הזה, כאמור, הוכר לפני
כשנה על-ידי הוועדה האולימפית והתחרות האולימפית הראשונה בענף זה תתקיים באולימפיאדת פריז”
מתי סימנת לעצמך את האולימפיאדה כמטרה?
“מה שאומר עכשיו, אולי, ישמע קצת לא אמין, אבל את ההשתתפות באולימפיאדה סימנתי כמטרה כבר בגיל 11. מאז אני לא מפסיקה לעבוד קשה על מנת להגשים את המטרה ואני גם יודעת שאצליח”.
תארי לי איך נראה סדר היום שלך?
“היום שלי מתחיל מאוד מוקדם בבוקר עם אימון ריצה או אימון ים בו עובדים כשלוש שעות על טכניקה וטקטיקה. אחר הצהריים יש שוב אימון ים. לסיום יום, האימון האחרון הוא בחדר כושר. כמובן שבין לבין אני משלבת שגרת יום יום סטנדרטית עד כמה שאפשר. לימודים, משפחה חברים. יש ויתורים על לא מעט דברים, אבל אני עושה אותם באהבה כי המטרה שלי היא מעל הכל”.
לאחרונה פתחת הדסטארט לטובת גיוס כספים ,שיסייעו לך להמשיך להתכונן לאולימפיאדה. מה הוביל אותך לזה?
“אני מחפשת שותפים לדרך שלי, כאלה שיאמינו בי ויתמכו בי בפן הכלכלי בעיקר. הציוד האולימפי הוא ציוד יקר מאוד, מאמנים טובים ומחנות אימון בארץ ובחו”ל אלה דברים שמסתכמים בסכומים מאוד גבוהים. עד היום המשפחה הקרובה הייתה זו שתמכה והשקיעה בי, אך הגענו למצב שהם לא יכולים יותר”.
זו פעם ראשונה לדעתי שספורטאי תחרותי ברמתך פונה לפלטפורמה מהסוג הזה. מאיפה הרעיון?
“אחרי שההורים הבינו שאין להם את האפשרות לתמוך בי כלכלית יותר ושצריך לחפש פתרונים, עלה הרעיון של הדסטארט כפתרון טוב, כי אני אוכל גם להחזיר בחזרה למי שבוחר לתמוך בי. דאגנו שהתשורות בתמורה לתמיכה הכלכלית תהיינה מגניבות. כמו, למשל, שיעורי גלישת רוח או גלישת גלים איתי ועוד דברים שהמשפחה תורמת”.
עד כמה ההיענות גבוהה? מה יקרה אם לא תגייסי את הסכום הנדרש?
“עלות שנתית משוערת לאימונים והכנות היא מאה אלף שקלים. אני מבקשת לגייס 80 אלף שקלים. כרגע בהדסטארט אנחנו עומדים על מעל חצי מהסכום. ליתר דיוק, 57% ונשארו עוד 26 ימים לסיום. החיסרון הגדול בפלטפורמה של הדסטארט הוא שזה או הכל או כלום. אם לא אגיע לסכום שהצבתי, אני לא אקבל כלום והאנשים שתמכו לא יחויבו. לכן, כל כך חשוב לי להצליח”.
מה אומרים במשפחה שלך על הצעד הזה?
“המשפחה שלי תמיד תמכה וגם בצעד הזה היא מאוד תומכת, עומדת מאחורי וכולם מתגייסים לצורך המשימה. למשל, אמא שלי מאפרת והיא מציעה שיעורי איפור בתמורה לתמיכה כספית”.
אנחנו נמצאים בתקופה מטורפת בחסות הקורונה. עד כמה זה משפיע עליך? האימונים ממשיכים כרגיל?
“ענף הגלישה בו אני עוסקת נחשב למזלי לספורט יחידני. לכן, אני לא נפגעת. כמובן, שאני נזהרת ושומרת על כל הכללים – גם באימונים וגם מחוצה להם. אם חלילה וחס אדבק, זה ישפיע על הכושר שלי ועל המוכנות שלי. זה לא סיכון שאני רוצה לקחת”.
מה החלום שלך?
“החלום שלי ואני יודעת שאני הולכת להגשים אותו, למרות הקושי: לייצג את המדינה באולימפיאדה 2024 בפריז ולזכות במדליה. אני לא מתכוונת להתפשר על פחות מזה”.