מדרסים רפואיים בהתאמה אישית יכולים לסייע מאוד לסובלים מכאבים בברכיים וגב – קובעים ברשת גל און קליניק – מרכזים אורתופדים ומרפאות כאב
מדרסים רפואיים בהתאמה אישית, ממש כמו מדרסים לספורטאים, דורשים מומחיות ומקצועיות. במיוחד עבורכם, עונה מנכ”ל רשת גל און קליניק – מרכזים אורתופדים ומרפאות כאב, על כל השאלות שיהפכו את חייכם לבריאים הרבה יותר.
בעבר הרחוק, אנשים בעלי בעיות רגליים שונות, התקשו למצוא נעליים שיתאימו להם. עם השנים, הניסיון ואין ספור מחקרים אורתופדיים, נמצאו פתרונות. גם לאנשים שסבלו ממומים ספציפיים ברגליים. ברשימה החלקית: פוליו, מומים מולדים ועיוותים קשים, בליטות בכף רגל ועוד.
מדרסים רפואיים אורתופדיים – פתרון בריאותי וגם פתרון אסתטי
במהלך 50 השנים האחרונות, הפתרונות המוצעים עבור מדרסים רפואיים אורתופדים, כך מסבירים ברשת גל און קליניק – מרכזים אורתופדים ומרפאות כאב, הם מדויקים יותר ואסתטיים הרבה יותר.
מי צריך מדרסים רפואיים אורתופדיים? ובכן, ספורטאים ואנשים העוסקים בספורט באופן אינטנסיבי, אנשים עם משקל עודף, אנשים הסובלים מבעיות בגב, ביציבה, בהליכה ועוד. שאלנו את מנכ”ל הרשת טל אדרי שורה של שאלות מקצועיות על מדרסים רפואיים בכלל וגם על מדרסים לספורטאים – בדגש על כדורגלנים, אצני, רצי מרתון וטניסאים.
האם מדרסים רפואיים בהתאמה אישית עשויים גם לסייע במניעת פציעות ולתמוך בשיפור ביצועים?
התשובה היא כן. שוק המדרסים רחב. הוא מציע סוגים שונים של מדרסים מחומרים שונים. מדרס איכותי מותאם אישית למגוון בעיות יומיומיות. המחקרים קובעים, כי מדרסים אורתופדיים מותאמים אישית, יכולים לשפר ביצועים ספורטיביים ולמנוע פציעות. בעיקר עבור ספורטאים מקצועיים (כדורגלנים, כדורסלנים, אצנים וכו’).
ספורטאי אשר משתמש במדרס המאזן בצורה נכונה את הגוף, יכול לבצע פעילות ספורטיבית -בטווח ארוך יותר. הדוגמאות על-פי המחקרים רבות. ספורטאי שרץ מעל חצי שעה וחש כאב בשוקה הקדמית, עשוי עם מדרס לעכב את הכאב עד שעה וחצי. המשמעות לכך אדירה: פחות כאב, שיפור כושר ושיפור פרמטרים נוספים כמו הקלה על עומסים.
מדרסים לספורטאים, בין אם מדובר במדרסים לטניסאים, מדרסים לאצנים או מדרסים לכדורגלנים ולכדורסלנים, משפרים את הביצועים. הכי חשוב, מדרסים לספורטאים מונעים פציעות.
מדרסים לספורטאים – משפרים משמעותית את הביצועים ושומרים על בריאות
מהי השפעת מדרסים מותאמים אישית עבור כדורגלנים, אצנים או טניסאים?
שחקני כדורגל נועלים נעלי כדורגל, שהן נעליים צרות מאוד. חלקן התחתון עשוי מפלסטיק קשיח (ולא מגומי גמיש). כתוצאה מכך, לאור העובדה שהם מתאמנים עם הנעליים באופן קבוע, שחקני כדורגל רבים סובלים מבעיות רגלים שונות.
עיוותים של כף הרגל, לחצים באזור המסרק (האזור הקדמי של כף הרגל) וכו’. טניסאים, למשל, מאמצים מאוד את הברכיים. אצנים סובלים מבעיות ברכיים, אגן תחתון וגב.
נחזור לכדורגלנים. עיוותים בכף הרגל נגרמים בשל נעליים צרות שאינן מותאמות לכף הרגל. ואילו שחיקת עצם המסרק נגרמת בשל סוליית נעלי הכדורגל הקשיחה.
על מנת למנוע בעיות אלה, מתאימים לכל כדורגלן מדרס אשר מתאים לו אישית. זאת באמצעות, בין השאר, העמדה בצורה נכונה, שתשמור על החלק האחורי, תעניק יציבה טובה וכן ריכוך החלק הקדמי. הריכוך הקדמי מהווה בלימת זעזועים באזור המסרק.
מה בנוגע להשפעת מדרסים על אצנים?
אצנים מקצועיים, כול אצני מרתון, נוטים לסבול בעיקר מבעיות ברכיים, אגן תחתון וגב. זאת כתוצאה מזוויות קשת הרגל, המשתנות בחדות לאורך הריצה.
מדרסים ורסטיליים לאצנים, מעניקים תמיכה באזורים בהם יש חלל. הם יעניקו תמיכה לקשת הנפתחת בזמן הריצה, ימנעו תנועות חדות ויקטינו את שינוי הזווית של כף הרגל.
אחת הטכניקות ברשת גל און קליניק – מרכזים אורתופדים ומרפאות כאב, היא ליצור הפרשי גובה בין המדרסים. הרמה של הקשת מימין או שמאל בזווית אחרת. לחילופין, נותנים הרמות מידיאליות או ליטראליות. דהיינו, משנים את זווית העמידה והיציבה הראשונית. בכך, משפיעים באופן ישיר על הברכיים, האגן התחתון ואפילו הגב.
לשם התאמת מדרסים רפואיים יש לאבחן את הרגל בצורה מדוקדקת
כיצד מתבצעת התאמת המדרסים האישית?
על מנת להתאים מדרסים לספורטאים העוסקים בפעילות ספורטיבית באופן אינטנסיבי, מאבחנים את הרגל בצורה מדוקדקת.
התאמת מדרסים לספורטאים מתייחסת למשקל, גובה, גיל, תכיפות הפעילות, סוג הנעליים ורמת הספורט המקצועי בו עוסק הספורטאי.
כחלק מהאבחון, הספורטאי מבצע תנועה בהליכה ברגליים יחפות. בזמן זה בוחן אורתוטיסט מוסמך ובעל ניסיון את כף הרגל והתנועה שלה. בשקלול הצרכים והנתונים האישיים – אורתוטיסט מוסמך המתמחה, בין השאר, בפתרונות לספורטאים, יודע לזהות את הצורך או הבעיה.
לאחר שלב האבחון, מודדים את המדרסים. מגבסים את כף הרגל, בהתאם להעמדה אותה רואה האורתוטיסט. בשלב הבא עוברים לייצור מדרסים אישיים.
להתאמת החומרים השונים בייצור מדרסים, תוך מתן דגש רב לזוויות השונות והמדידה משמעות אדירה בהפיכת מדרסים אורתופדיים למדרסים אישיים המותאמים בול לכף רגלו של ספורטאי. לכן, חשוב לבנות מדרסים רק אצל אורתוטיסט מוסמך ובעל ניסיון רב, ולא להסתפק ברכישת מדרסים גנריים שאינם אישיים.
האם יש השתתפות כספית של הקופות?
כן, חברי קופ”ח כללית זכאים להחזר של 400 ש”ח. חברי קופ”ח מכבי השתתפות עצמית בהתאם להנחיות הקופה. חברי קופ”ח לאומית ומאוחדת מקבלים 50% הנחת מחירון במעמד הקניה.
ברשת גל און קליניק – מרכזים אורתופדים ומרפאות כאב ניתן לבצע בחינם בדיקת יציבות/ איזון ממוחשבת ללא עלות כספית.
לבדיקת יציבות והתאמה ממוחשבת למדרסים רפואיים, יש לפנות לאחד הסניפים של הרשת. חדרה, פרדס חנה וכן נתניה. לשיחת טלפון ליחצו על הקישור: 1-700-555-721