מכתב האישום המתוקן עולה, כי בין הצעיר לבת הייתה היכרות אישית והקשר נותק; הצעיר דרש מהבת ומאביה לפצותו בגין ימי מעצר שישב בגין תלונותיה נגדו
בית משפט שלום בחדרה גזר על צעיר, תושב קיבוץ באזור, 15 חודשי מאבר בפועל, וכן הפעלת חמישה חודשי מאסר על-תנאי ממקרים קודמים. סיפור הפרשה החל בכתב אישום שהגישה התביעה המשטרתית בגין עבירות של סחיטה באיומים, פגיעה בפרטיות והטרדה באמצעות טלפון. הסעיף האחרון, היווה בנוסף הפרה חוקית של מקרים קודמים שארעו לכאורה. פרקליטיו של הנאשם, שכפרו בשם מרשם באישומים נגדו, הגיעו להסדר טיעון וכתב אישום מתוקן. בכתב האישום נמחק הסעיף המתייחס לפגיעה בפרטיות והטרדה באמצעות טלפון.
מכתב האישום המתוקן עולה, כי בין המתלוננת לנאשם הייתה היכרות קודמת על רקע אישי. הצעירה ניתקה את הקשר, ובהמשך הגישה מספר תלונות במשטרה נגד בן הזוג לשעבר. בעקבות התלונות נעצר הנאשם מספר פעמים, אך בהמשך שוחרר ממעצר.
עוד עולה מכתב האישום המתוקן, כי הנאשם, יחד עם אדם אחר, סיכמו לאיים על המתלוננת ואביה, תושבי פרדס חנה, כדי לסחוט אותם כספית. בחודש נובמבר שנה שעברה, התקשר אותו גורם לאב ודרש ממנו 30,000 שקלים בגין פיצוי על הנזקים והמעצרים שנגרמו לנאשם. במקביל, נשלח מסרון (ואטסאפ) לבת. מתוכן ההודעה עולה, כי איימו לפגוע באב ובתו וכן ברכושם. “תגידי לאבא שלך שהוא פרוייקט בשבילנו. הוא יודע מה הוא עשה והוא צריך לתת מה מגיע ולגמור את הסיפור”. בהודאת הואטס עולה, כי הנאשם ידע על כל צעד של בני המשפחה. ואכן, ההודעה פירטה את כל המקומות בהם ביקרו השניים – כולל פרטים אישיים על אורח חייהם ומפגשים שקיימו.
את הפרטים המדויקים ידע הנאשם, כך על-פי כתב האישום המתוקן, כי נחשף מכשיר מעקב שהוצמד לרכבו של האב. מכשיר המעקב, כך על-פי התביעה, הוצמד בימים בהם ניתן צו האוסר על הנאשם ליצור קשר עם המתלוננת למשך כחודשיים. משלוח המסרונים, כך נטען, היווה הפרת צו.
בעוד המדינה ביקשה להטיל על הצעיר בין 18 ל-36 חודשי מאסר בפועל, תוך הדגשת הרשעותיו הקודמות וכן התסקיר השלילי שהמליץ על מאסר בפועל, ביקשו פרקליטו להסתפק בעונש שנע בין שישה חודשי עבודות שירות לבין עשרה חודשי מאסר בפועל. עוד ציינו, כי יש לכלול בתוכם, בחופף, המאסר על תנאי שהיה תלוי ועומד נגדו.
בית המשפט, כאמור, הטיל על הנאשם 15 חודשי מאסר בפועל על תיק זה. בנוסף, הפעיל בית המשפט חמישה חודשי מאסר על-תנאי ממקרים קודמים.