את הניתוח המיקרו – כירורגי שמקצר הליכים וימי אשפוז, ביצע צוות מערך הלב בבית החולים; בתוך 24 שעות השתחררה המטופלת לביתה.
מערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה ביצע, לראשונה, סגירת חור במחיצה בלב באמצעות צנתור מיוחד, שנעשה תחת אקו לב דרך הושט. המטופלת השתחררה לביתה לאחר 24 שעות. פרופ' אריאל רוגין, מנהל מערך הלב, אמר כי "מדובר באבן דרך משמעותית בהרחבת השירותים והטיפולים הניתנים לאוכלוסיית האזור".
הניתוח עצמו, הליך זעיר פולשני לסגירת מום מחיצה פרוזדורי (ASD), טיפל בפגם מולד. הפגם בא לידי ביטוי בחור במחיצה שבין שתי העליות בלב. חור זה גורם לדם עשיר בחמצן לעבור מהעלייה השמאלית לעלייה הימנית. בפועל, להתערבב עם דם דל בחמצן.
את ההליך ביצע צוות המערך הקרדיולוגי בבית החולים בשיתוף ד"ר סרגיי יאלונציקי. ד"ר יאלונציקי משמש כמנהל שירות מומי לב במבוגרים במרכז הרפואי רמב"ם. במהלך הפעולה החדיר צוות המנתחים צנתר קטן לתוך ווריד הירך של המטופלת. את הצנתר העבירו אל הלב תוך ביצוע אקו לב דרך הוושט. דרך הצנתר החדיר הצוות התקן אשר אוטם את הפגם ומונע מעבר של דם דרכו. בתום הפעולה, שעברה בהצלחה וללא סיבוכים, המתינו בבית החולים 24 שעות ושחררו את המטופלת לביתה.
על פי ההערכות, באחת מכל 1000 לידות, החור לא נסגר באופן עצמוני. בכך, נוצרת מחיצה פרוזדורית (ASD) . מום מולד זה עלול להשפיע בכל גיל, בהתאם לגודל החור
ד"ר עופר קובו, רופא במערך הלב שביצע את הפעולה, הרחיב לעיתון העיר News. "ברוב המקרים, לאחר הלידה, חור זה נסגר באופן אוטומטי כתוצאה מהנשימות הראשונות של היילוד. על פי ההערכות, באחת מכל 1000 לידות, החור לא נסגר באופן עצמוני. בכך, נוצרת מחיצה פרוזדורית (ASD) . מום מולד זה עלול להשפיע בכל גיל, בהתאם לגודל החור".
הסימפטומים של ASD עשויים להיות שונים בין אדם אחד לשני, בהתאם לגודל החור ולנוכחות מחלות או מומי לב נוספים. אנשים מסוימים עם ASD קטנים יכולים שלא לחוות תסמינים כלל. עם זאת, במקרים חמורים יותר, הסימפטומים עשויים לכלול קוצר נשימה, עייפות, דפיקות לב מואצות, כאב בחזה, נפיחות של הרגליים, הקרסוליים וכפות הרגליים. במקרים אחרים, פרפור פרוזדורים, יתר לחץ דם ריאתי ואי ספיקת לב.
פרופ' אריאל רוגין, מנהל מערך הלב בהלל יפה, הוסיף כי "אני שמח, שיש באפשרותנו לתת מענה זה לתושבי האזור. זוהי אבן דרך משמעותית בהרחבת השירותים והטיפולים הניתנים במסגרת מערך הלב ב"הלל יפה".