עדן ביטקובר (26) הציג יחד עם המועמד לראשות העיר טל אליהו, את מצע הצעירים. קידום הקמת מוסד אקדמי בעיר, משיכת חברות הייטק להגברת התעסוקה ושיפור היצע גני הילדים.
באוקטובר יתקיימו הבחירות המקומיות והמועמדים השונים כבר התחילו את הקמפיינים שלהם. “חדרה מנצחת”, “מחוברים לתושב”, “קודם כל חדרה”. יש כבר שלל סיסמאות, אבל בין השורות ניתן כבר לזהות את הנושא המרכזי של הבחירות הקרובות – הצעירים.
עדן ביטקובר, שהעלה את השיח על הצורך במנהיגות צעירה במועצה, הכריז כבר באפריל, כי יתמודד למועצה כנציג הצעירים. עדן פרסם מצע המפרט את המדיניות הנדרשת בעיניו להשארת הצעירים בחדרה. מאז, עדן השתלב לאחרונה ברשימה של עו”ד טל אליהו, אשר מועמד לראשות העיר, וגם שני המועמדים האחרים אימצו חלקים משמעותיים מ”מצע הצעירים” והתחייבו לפעול בנושא. אמנם לא ידוע עדיין אילו סעיפים מהמצע ייושמו בפועל, אבל ברור שנוכחות נציג צעיר במועצה הנכנסת תחייב את העירייה לעשות יותר למען הצעירים.
במבט ראשון, ניתן לטעות שמדובר בשידור חוזר של טרנד ה”צעירים בוערים” של הבחירות הארציות האחרונות. בחינה מעמיקה מבהירה שזהו אינו המצב כלל. בניגוד לצעירים הבוערים, שעיקר עשייתם הייתה להתלונן ברשתות החברתיות. עדן ביטקובר כבר מתהדר ברזומה שלא היה מבייש איש, למרות גילו (26). לצד תואר ראשון בכימיה, ביולוגיה וכלכלה ותואר שני בהנדסה כימית ומשפטים, הניסיון המקצועי של עדן מעורר השתהות. הוא עבד במשרד ראש הממשלה במשך שש שנים כמנהל פרויקטים וכראש צוות פיתוח. היום הוא עובד כיועץ פרלמנטרי בכנסת, ומתמודד למועצת עיר הולדתו חדרה.
אז מה הצעירים רוצים? “מצע הצעירים” מחולק למספר נושאים ומציע רפורמות במערכות החינוך, הפנאי והתעסוקה העירוניות. זאת, לצד צעדים אפשריים לעדכון ודיגיטליזציה של שלל שירותי העירייה. אבל, בין כל ההצעות יש חוט מקשר. גם בדרישה המרכזית להקמת מוסד אקדמי בעיר וגם בהצעה למשיכת חברות הייטק להגברת התעסוקה. התוכנית גם כוללת הרחבת ושיפור ההיצע של גני הילדים. מעין יעד מנחה שמתמצת את כל המסמך. “הצעירים רוצים לחיות פה, לצמוח פה, לגדל פה ילדים. הצעירים רוצים שחדרה תהיה עיר שהם רוצים להישאר בה”, מסכמים במטה של טל אליהו לראשות ולמועצת העיר חדרה.