נערך כנס מקצועי שעסק במגוון המענים לגילאי לידה עד 6 בעקבות המלחמה
בשבוע שעבר התקיים במרכז ההוליסטי לגיל הרך של עיריית חדרה כנס לאנשי מקצוע הבאים במגע עם ילדים בגילאי לידה עד שש ומשפחותיהם. הכנס, שהתקיים זו השנה השלישית ברציפות, עסק השנה במגוון המענים החדשים בעיר לאור מלחמת חרבות ברזל ובכלל.
בפאנל מקצועי רב תחומי, הציגו המשתתפים מגוון רחב של תכניות, פעילויות, ומערכים למשפחות מקומיות המתמודדות בדרך זו או אחרת עם המלחמה (משרתי מילואים לדוגמא). גם לאלו שפונו ומתגוררות כעת בחדרה. כך למשל נחשפו המשתתפים למספר נושאים מעניינים: פעילות ימית לאנשי ונשות מילואים – בעלי משפחות ששירתו מעל 60 ימי מילואים .
התכנית כוללת מפגשים חווייתיים ומפגשי שיח בנושא חוסן אישי. התכנית בהובלת הרשות הלאומית לביטחון קהילתי ומרכז הורים ילדים. קבוצת שיתוף, הקשבה ותמיכה לנשים שבני זוגן משרתים בכוחות הביטחון והמילואים מטעם התחנה לטיפול משפחתי. שובה של תכנית ‘אם-לאם’ לחדרה בהובלת עמותת פנאי העיר ומערך התנדבות חדרה אשר חברו לגורמים רבים על מנת להוציא את התכנית לפועל בהקדם. מפגשים חדשים עבור אימהות לתינוקות מגיל לידה עד חצי שנה אשר חוו מצוקה לאחר הלידה. קבוצה טיפולית בהנחיית פסיכולוגיות קליניות בהובלת המרכז הרפואי הלל יפה.
סוקרו גם המענים שניתנו ע”י אגף החינוך, הרווחה ומשרד הבריאות (טיפות חלב) בחצי השנה החולפת לאותן משפחות שנקלטו בעיר או הושפעו מהמלחמה באופן זה או אחר: פתיחת משחקיות למפונים, הנגשת פעילויות לגיל הרך במלון ג’ייקוב ריזורט בו התארחו תושבי קיבוץ יד מרדכי, קליטת ילדים במעונות ובגנים ומתן מענה רגשי ע”י השירות הפסיכולוגי החינוכי, קבלת חיסונים ומענה מיידי בטיפות החלב למפונים ללא צורך בקביעת תור, מתן מענה רגשי למשפחות שנזקקו לו ע”י אגף הרווחה ועוד.
לאחר הפאנל, שמעו המשתתפים הרצאה מרתקת שהועברה ע”י ד”ר סיגל קני פז בנושא: ‘דיבור עם ילדים על מצבים מורכבים בכל גיל’.
מבין עשרות המשתתפים בכנס נכחו נציגי אגף החינוך והרווחה של עיריית חדרה, נציגי משרד הבריאות, קופ”ח כללית ומאוחדת, המרכז הרפואי הלל יפה, משרד החינוך, מעונות וגנים, פנאי העיר, מתנ”ס גבעת אולגה ועוד. המפגש השנתי של כלל הגורמים מאפשר מדי שנה היכרות אישית בין הגורמים השונים שרואים בסופו של יום את אותן המשפחות אך במסגרות שונות, כאשר לכל אחד מהגורמים מענים משלימים שאין לאחר.
הכנס מייצר את העמקת הידע על כל המתרחש בעיר למען הגיל הרך, יצירת שיתופי פעולה חדשים והרחבת קשרים קיימים, וכמובן הבנה כי קיימות אין ספור יוזמות למען קידום הילדים ומשפחותיהם.
1תגובה