בעיריית חדרה מטפלים 120 עובדים סוציאלים בלמעלה מ-5,000 משפחות במגוון רחב של נושאים. המחסור הארצי בכוח אדם מקצועי בשירות הציבורי מורגש, בין השאר בשל תנאי השכר, השחיקה ומקרי האלימות נגדם.
יום העובד הסוציאלי הבינלאומי, אותו ציינו השבוע ברחבי העולם, בלטה במיוחד בעיריית חדרה. ביום רביעי ציינו באגף הרווחה והשירותים החברתיים את יום העובד הסוציאלי באירוע. אירוע באמצעותו ביקשה עיריית חדרה להוקיר את העבודה והתרומה הרבה.
בישראל, במסגרת השירות הציבורי פעולים כ-20 אלף עובדות ועובדים סוציאלים. 90% מהם נשים. בעיריית חדרה, במסגרת אגף הרווחה והשירותים החברתיים בניהולה של עינב כצמן, פועלים 120 עובדים סוציאלים. הם מטפלים באופן שוטף, בכל רגע נתון, בלמעלה מ-5000 משפחות במגוון נושאים. משפחות במצוקה או בעוני, קשישים, נשים נפגעות אלימות, ילדים ונוער בסיכון. בנוסף, עוברי חוק ונפגעי עבירות, מטופלים בבתי חולים ובקופות החולים, נפגעי התמכרות, מתמודדים בבריאות הנפש, מהגרים, סכסוכים במשפחה ועוד.
ייעודו של אגף הרווחה והשירותים החברתיים הוא להגן, לשקם ולסייע לכל אדם, משפחה וקהילה. זאת בדגש על מצבי משבר זמני או מתמשך בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק. על-פי איגוד העובדים הסוציאלים בישראל, מזה למעלה מעשור מתמודדים העובדים הסוציאליים עם שלושה תחומים בעייתים. הראשון הוא מחסור חמור בתקנים לעובדים ולעובדות סוציאליות בשירות הציבורי. דבר המחייב את העובדים הוסציאלים הפועלים בשירות הציבורי להעמיס על עצמם תיקים נוספים במקביל. גם אם יתווספו תקנים קיימת בעיה בשל המעבר של רבים מהעובדים הסוציאלים משירות ציפורי לפרטי. מעבר זה נובע מהפרשי שכר. הבעיה השלישית היא האלימות ממנה סובלים עובדים סוציאלים. כך, למשל, מנתוני סקר שפרסם האיגוד עולה, כי מעל 90% מהעובדים הסוציאלים בישראל נחשפו למקרי אלימות מסוגים שונים. החל מאלימות מילולית וכלה באלימות פיזית נגדם.