מג"ב חשף חברת כוח אדם, שסיפקה עובדים זמניים, שוהים בלתי חוקיים לשורה ארוכה של מסעדות ומתחמים בישראל – זאת ללא ידיעת המעסיקים.
תושבי ישראל, שהקימו חברה שהתחזתה לחברת כוח אדם הפועלת על-פי חוק, הם העומדים במרכזה של פרשייה – בה הקורבנות הם בעלי עסקים ברחבי האזור.
בחודשים האחרונים ניהלה ימ"ר מג"ב מרחב חוף חקירה סמויה. חוקרי היחידה עקבו אחר מספר תושבי ישראל, שניהלו חברת כוח אדם. על-פי החשד שנחקר באותה עת, סיפקו בעלי החברה שוהים בלתי חוקיים, תושבי השטחים, שלהם לא היו כלל האישורים הנדרשים. את העובדים סיפקה החברה למרכזי מסחר ומסעדות מכל רחבי הארץ. בנוסף, כך עולה מחקירת מג"ב, ניהלה החברה קווי הסעה לשוהים הבלתי חוקיים. מהשטחים למקום העבודה ובחזרה. אחת המסעדות שנפלו קורבן היא מסעדת BBB – סניף עין שמר. על-פי נתוני מג"ב, סיפקה החברה למסעדה עובד מחליף אחד.
מג"ב, שתיעדו את דרכי הפעולה של אותה חברה, עצרו שניים מהחשודים המרכזיים העובדים בחברה, בזמן שהסיעו שוהה בלתי חוקי. במקביל, נעצר מנהל החברה בחשד, לכאורה, כי העסיק שב"חים ועוד. במג"ב מדגישים, כי מנהל החברה מוכר להם. כיוון, שבחודש ינואר, ללא קשר לפרשה זו, הגישה הפרקליטות כנגד מנהל החברה כתב אישום בגין הסעת תשעה שוהים בלתי חוקיים.
עם המעבר לחקירה גלויה, אספו החוקרים מסמכים ודוחות, הן במשרדי החברה והן במספר מסעדות ומתחמים שונים. בהן, תיעוד של מצלמות בעסקים, המתעדות את השוהים הבלתי חוקיים עובדים.
במג"ב התירו לפרסם השבוע, כי עד כה הגישה הפרקליטות כתבי אישום נגד שני החשודים המרכזיים בפרשה. כמו כן הגישה הפרקליטות כתבי אישום נגד חמישה תושבי השטחים.
במג"ב מדגישים, כי הסניף נסגר ל-21 ימים באמצעות צו עליו חתם מפקד מחוז חוף, ניצב יורם סופר. מאז, כבר נפתח הסניף מחדש ופועל כרגיל. במקביל אישרו במשטרה, כי בעלי הזיכיון בסניף המקומי, אב ובנו, שיתפו פעולה באופן מלא עם גורמי החקירה השונים וסיפקו את כלל החומרים הדרושים.
מרשת המסעדות הידועה בדגישו בתגובתם, עם חשיפת המקרה, כי זכייני המסעדה פעלו בצמידות למשטרת ישראל ונשמעו להנחיותיה. עוד הוסיפו, כי "מדובר בשוטף כלים שהועסק באופן זמני דרך חברת כח אדם המספקת שרותים למסעדה הספציפית".