בעקבות מקרה אלימות חמור שארע בשבוע שעבר במחלקה לשירותים חברתיים במועצת זכרון יעקב, השביתו העובדים את העבודה לשעתיים במחאה
האלימות כנגד עובדים סוציאליים, רופאים, אחיות ועוד לא נפסקת. ביום שני השביתו כלל עובדי המחלקה לשירותים חברתיים בזכרון יעקב את העבודה לשעתיים. הסיבה: מקרה אלימות, אותו הגדירו כחמור, שארע במהלך עבודתם.
המקרה ארע ביום חמישי האחרון. במהלך פגישה שהתקיימה במסגרת ועדה מקצועית במשרדי המחלקה, התפרץ אחד הנוכחים. לטענת עדי ראייה, האירוע כלל השלכת חפצים ושבירת ריהוט. האירוע עצמו הסתיים עם נזק לרכוש, ללא פגיעות פיזיות. מיד עם סיום האירוע קיים ראש המועצה, זיו דשא, יחד עם מנהלת המחלקה מירב תירם, שיחה עם כל עובדות ועובדי המחלקה.
“אנו רואים בחומרה את האירוע. חשוב לי, כראש מועצה, להביע את תמיכתי בעובדות המחלקה ולחזק את ידן על עבודתן המאתגרת.חשוב לי לומר תודה למאבטח המחלקה ואנשי מחלקת הפיקוח על התגובה המהירה. אנו, כרשות מקומית, מעבירים מסר של אפס סובלנות לאלימות מכל סוג כלפי מי מעובדי ועובדות הציבור במחלקות השונות”.
כאקט מחאה על אירוע האלימות שבתו עובדות המחלקה במהלך יום שני. במסגרת זו נשות המקצוע לא קיבלו קהל בין השעות 08:00 בבוקר ועד לשעה 10:00.
נושא האלימות כלפי עובדי רשויות, בעיקר בתחומי העבודה הסוציאלית והרפואה, הפך במהלך 12 השנים האחרונות, לשכיח. בכל שבוע מתקבלים דיווחים מכל רחבי הארץ על מקרי אלימות קשים. במקרים רבים, מקרי האלימות מסתיימים בפציעות של אנשי המקצוע. על-פי נתוני סקר שקיים איגוד העובדים הסוציאליים בישראל, כ-27% מהעובדים דיווחו כי חוו אלימות פיזית. 96% מהעובדים הסוציאליים בישראל דיווחו כי חוו אלימות מילולית. אחת מכל חמש עובדות סוציאליות דיווחה כי חוותה אלימות מילולית ושיימינג ברשת האינטרנט. בשנת 2012 עבר בכנסת תיקון לחוק אלימות במוסדות. אלא, שהחוק אינו נותן מענה מקיף, בין השאר, לאלימות כנגד עובדים ברשת האינטרנט. כמו כן, לטענת גורמים רבים, הדרך היחידה לצמצם תגובות אלימות, הינו בקביעת חוק עונש מינימום. “במקום שיעסקו בממשלה ברפורמה משפטית המשרתת בעיקר את הממשלה, שיתקנו את החוקים הנוגעים לאזרח”, אמרו גורמים משפטיים.