בימים בהם התחלואה גואה והמדינה נמצאת בגל שלישי של התפרצות מגיפת הקורונה, מקומה של בנימינה גבעת עדה לא נפקד והיא מוגדרת כצהובה, על פי מודל רמזור. מנתוני משרד הבריאות עולה, כי בבנימינה-גבעת עדה ישנם כיום 30 חולים פעילים. כל מי שחלה בשנה האחרונה בנגיף הקורונה או ניאלץ לשהות בבידוד מכיר בוודאי את רוית סימון, רכזת המתנדבים במועצה.
בנועם, במסירות אין קץ ובצורה מקצועית שמהווה השראה לרשויות אחרות בארץ, מנהלת סימון, בימי חול ובסופי שבוע, את המערך המקומי לקטיעת שרשראות ההדבקה והטיפול בחולים ובמבודדים.
סימון סיפרה למערכת "העיר News" על עבודתה כרכזת מתנדבים. ידיה עמוסות עבודה אל מול כ-500 מתנדבים שפועלים כיום בתחומי בנימינה-גבעת עדה.
במשך שנים התנדבה סימון במשמר האזרחי בבנימינה-גבעת עדה. בשלב מסוים החלה לרכז צוות מתנדבים של המשמר האזרחי. לפני כשנה וחצי הוצע לה לשמש רכזת מתנדבים במועצה והיא מיד הסכימה.
מה עושה בשגרה רכזת המתנדבים במועצה ואילו תכניות מופעלות על ידך?
"כיום יש לנו יותר מ-500 מתנדבים שפועלים בתחומי הרשות. כל תחום מרכז מנהל, מתנדב שדואג להתנדבויות הפועלות בשגרה. ישנן דוגמאות רבות של פעילויות התנדבות וקורסים. לפני כחודש סיימו אצלנו מתנדבים קורס מג"ב וכולנו מחכים לתחילת פעילות. יש לנו ברשות צוותים שעברו קורס עזרה ראשונה בסיסי ונכונים להגיע כאשר אני מבקשת עזרה".
"קורס חובשים ונהגי אמבולנס ייפתח בקרוב מאוד (הקורס נדחה בגלל הקורונה), צוות סע"ר וסיוע עצמי ראשוני, אשר עוברים הכשרה פעם בשנה. מדובר על סיוע במצבי חירום-רעידות אדמה לדוגמה. כמובן השומר החדש שפועל באזורינו למניעת גניבות בשטחים חקלאיים וסיירת הורים בניהולו של עומרי מרקוביץ, מנהל התחום של הביטחון הקהילתי במועצה".
בנוסף סיפרה רוית על ההתמודדות עם מגיפה הקורונה: "השנה האחרונה הוכיחה לי שיש לנו קהילה נהדרת. נכנסנו לתקופת חירום קורונה והבנתי שלא אוכל לנהל הכל לבדי. לכן, בחרתי לי צוות משובח של מתנדבים שירכזו לי כל תחום שבו צריכים מענה. הפעלתי חמ"ל קורונה הפועל עד היום. האוכלוסייה שהכי זקוקה לסיוע ותמיכה בימים אלו זו אוכלוסיית הגיל השלישי. בעיקר אלו שמשפחתם לא גרה במושבות. אנחנו מסייעים להם במגוון תחומים – משלוחים לבתים, סיוע בטיפול בנוי וגינון, אספקת תרופות, קו חם לקשיש בו מתנדבים יוזמים פנייה לקשישים".
"הדבר הכי מרגש הן התכניות להידוק הקשר בין הדור הצעיר לזה המבוגר. במסגרת תכניות אלו ילדים מגיעים בליווי ההורים או המורים שלהם לבתי הקשישים עם שי או תשורה, כדי לחמם להם את הלב ולהפיג להם את הבדידות. גם בגילאים היותר בוגרים, אני מנהלת קשר הדוק עם יאיר רכז הנוער שלנו, ויחד עם בני הנוער הנפלאים שלנו עושים דברים מדהימים לטובת היישוב".
סימון מקפידה לתת מענה לכל הגילאים ומדגישה את תרומתם של בני הנוער בשיתוף עם יאיר רכז הנוער ותנועות הצופים בבנימינה ובגבעת עדה אשר נרתמים לכל משימה.
כיצד בנית את מערך השליטה בקורונה במושבות ומה את עושה כאשר מישהו נדרש להיכנס לבידוד או חלילה מתגלה כמאומת?
"בימים אלו אני מתחקרת חולים מאומתים ביישוב ומשתדלת לתת מענה אנושי לכולם".
"דורית גרוס, מהמחלקה לשירותים חברתיים, עוזרת להתקשר אל המבודדים ביישוב ובמקרה ויש להם שאלות הם מתקשרים אליי ואני מסבירה להם בסבלנות על תקופת הבידוד. במידה ואחד המבודדים או חולים זקוקים לעזרה אני מפנה אותם למתנדבים שמטפלים ספציפית בתחום בו הם מבקשים עזרה".
איך מתנהל הקשר עם רשויות המדינה ומדוע יש, לעיתים, פער בין הנתונים שלנו לבין אלו המפורסמים בערוצים הרשמיים של המדינה?
"יש לנו, לצערי, פער גדול בין מאומתים בפועל למה שמצוין באתרי משרד הבריאות. ישנם קשיים רבים מאוד אשר מקשים על עבודתי בתור חוקרת, אך אני מתמודדת איתם למרות שהמון פעמים אין לי תשובות למבודדים. אני בודקת, דואגת ומתייחסת לכל בעיה ושאלה בסבלנות רבה ומנסה לפתור באהבה".
סימון ביקשה להדגיש את אהבתה ליישוב ולתושבים: יש לנו קהילה מקסימה, תושבים נהדרים ומתנדבים מכל הסוגים. אני רוצה להודות לכל מי שהולך לצידי לאורך כל הדרך למתנדבים הנהדרים שמיד נרתמים לעזרה ומבקשת להודות למועצה ובעיקר למנכ"לית ניצן מחנאי – גרמן על כל העזרה והתמיכה. בואו נשמור על עצמינו ועל הסביבה שלנו – שמרו מרחק, עטו מסיכות והכי חשוב שמרו על עצמכם.
תמונה-רוית סימון ובתה
צילום באדיבות מועצת בנימינה-גבעת עדה
3 Comments