למרות מערכת היחסים העכורה בין השניים, מקורביהם מעריכים כי השניים יפעלו יחד לחזק את מעמדה של המשטרה. השר המיועד בן גביר העלה דרישה ראשונה: תוספת של שישה מיליארד שקלים לשיפור שכר השוטרים ותוספת כוח אדם משמעותית
האם המשפט דברים שרואים מכאן לא רואים משם יהיה תקף במערכת היחסים המקצועית בין מפכ”ל המשטרה קובי שבתאי והמועמד לתפקיד שר הבט”פ איתמר בן גביר? לטענת מקורבי יו”ר עוצמה יהודית והמפכ”ל, התשובה היא חיובית. מפכ”ל המשטרה שבתאי, תושב פרדס חנה, התמנה לתפקידו בינואר 2021. מינויו אושר על-ידי ממשלת נתניהו, ועליה חתום שר הבט”פ לשעבר אמיר אוחנה. במהלך כל התקופה, על רקע המהומות בהר הבית, בשייח ג’ראח ועוד, מתחו שני הצדדים ביקורת. יממה לפני הבחירות, לאחר שבן גביר הודיע כי בכוונתו לקבל את תיק הבט”פ, אמרו מקורביו כי “במידה והמפכ”ל לא יפעל על-פי המדיניות שתיקבע הוא יוחלף”.
עם זאת, כך נדמה, ועל-פי גורמים המקורבים לשניים, במידה ויתמנה בן גביר לשר הבט”פ, “יצליחו השניים ליישר ההדורים ולפעול יחד”. בן גביר כבר הודיע, כי בכוונתו לקחת את התפקיד אך ורק אם תקציבים נאותים. בין השאר, בכוונתו לדרוש כשישה מיליארד שקלים עבור שיפור שכר השוטרים והוספת כוח אדם משמעותית. משטרת ישראל סובלת מזה מספר שנים בקושי משמעותי בגיוס שוטרים חדשים. בין השאר, בשל שכר התחלתי נמוך יחסית לדרישות התפקיד. במקרים רבים מתן שעות נוספות ללא תמורה כספית – ואי יכולת להתאגד ולשבות.
גורמים במשטרה טוענים מזה שנים, כי כדי להחזיר את הסדר לרחובות יש לפעול בארבעה מישורים במקביל. בהיבט הפרקטי בקו התקפי – דבר שנעשה היום ובשיתוף עם גורמי אכיפה נוספים. בהיבט הטכני באמצעות הגדלת מצבת כוח האדם באופן מיידי באלפי שוטרים. בהיבט הכספי, בהגדלת שכר השוטרים כדי להעניק תמריץ להתגייסות למשטרה. ההיבט הרביעי הוא במישור המשפטי באמצעות ממשלת וכנסת ישראל: צעד ראשון הוא הרחבת סמכויות השוטרים – פעולה שאותה הוביל שר המשפטים היוצא גדעון סער בשיתוף שר הבט”פ היוצא בר-לב. צעד נוסף, הוא תיקון לחוקי הענישה כדי שיהפכו למרתיעים יותר.